...
HomeCocaïneAfkicken Coke Hoe Lang? - Tijdslijn met Uitleg (4 Weken)

Afkicken Coke Hoe Lang? – Tijdslijn met Uitleg (4 Weken)

Natuurlijk wil je weten hoe lang het afkicken van coke duurt. Je wilt namelijk zo snel mogelijk weer je leven oppakken.

Als ik mijn eigen tijdlijn bekijk, was ik eigenlijk na vier weken helemaal schoon. Mijn lichaam en geest voelden al merkbaar sterker in de tweede week.

Het is wel zo dat ik echt voor mijn leven vocht, dus mijn motivatie was echt ongekend hoog. Ik ging trouw naar therapie, verbrak vriendschappen en gooide mijn leven om.

Als je kijkt naar cold turkey stoppen met cocaïne dan is dit mij nooit gelukt. In mijn geval was echt hulp nodig, anders zou ik nu nog steeds gebruiken.

Mocht je mijn hulp of advies nodig hebben dan kun je mij bereiken op: 06-27052570

Dus hoelang duurt afkicken van coke?

Ik ga hier mijn eigen tijdslijn door, rekening houdend met het feit dat jij misschien de lessen sneller of langzamer oppakt!

Week 1 stoppen met coke

De eerste week na mijn besluit om te stoppen, was gewoon zwaar. Ik werd helemaal gek en verlangde eigenlijk nog steeds naar drugs.

Ondanks dat mijn hoofd overuren draaide, dacht ik aan de lessen van mijn begeleider. Ik moet zeggen, dit werkte echt fantastisch!

Zodra ik merkte dat ik in de verleiding kwam, deed ik de aangeleerde oefeningen in combinatie met 10 keer opdrukken. Het is heel vreemd, maar dit werkte echt goed!

Binnen 1 minuut was mijn drang naar coke weg en kon ik mijn dag herpakken. Gemiddeld had ik deze opvliegers 10 tot 15 keer per dag. Heftig, maar te doen!

Week 2 van mijn afkick avontuur

In de tweede week van mijn afkickproces begon ik me echt al veel beter te voelen. De laatste keer dat ik langer dan een week nuchter was, is denk ik 25 jaar geleden geweest.

Het voelde alsof ik op een roze wolk liep en niets kon mij stoppen. Mijn begeleider waarschuwde me echter dat dit gevoel weer zou verdwijnen.

In het begin heb je vaak een onstuitbare drive. Je bent gemotiveerd en enorm trots op jezelf. Het is belangrijk om dit vast te blijven houden!

Week 3 van mijn herstel

In de derde week van mijn poging om te stoppen zag ik echt vooruitgang. Ik merkte dat ik de lessen veel beter kon volgen en dit voelde geweldig.

Vooral toen ik hoorde dat verslaving een ziekte is, zag ik de oplossing. Ik voelde me altijd zwak omdat het me maar niet lukte om te stoppen met cocaïne, niets in minder waar!

Toen ik tijdens de trainingen leerde dat mijn hersenen een spelletje met me speelden, leerden ze me ook het tegengif. Toen ik die truc eenmaal doorhad, voelde ik mij genezen.

Dat klinkt misschien vreemd, maar mijn drang om te gebruiken was opeens minimaal. Het voelde echt als een soort uitweg waar ik al tientallen jaren naar zocht.

Het is veel fijner om te weten dat je ziek bent dan zwak en zielig te voelen. De tips die ik toen kreeg, zal ik nooit meer vergeten; ze hebben mijn leven veranderd.

Week 4 van mijn nieuwe leven

Vanaf de vierde week begon ik weer plannen voor de toekomst te maken. Samen met mijn begeleider stelde ik een plan op waar ik me ook echt aan hield.

  1. Breken met “vrienden”
  2. Trainen
  3. Gezonder eten
  4. Nieuwe vrienden maken
  5. Vergeving vragen aan familie
  6. Leren houden van mijzelf
  7. Bidden (veel kracht uit gehaald)

Dit waren de eerste punten die ik samen met mijn begeleider oppakte. Natuurlijk kun je ook het 12 stappen programma volgen, maar dit plan paste beter bij mij.

Als ik er nu op terugkijk, lijkt het wel een vorig leven. Het gaat nu zo goed dat ik voor het eerst in vele jaren echt gelukkig ben.

Ik schrijf dit blog omdat ik oprecht hoop dat jij er ook voor kiest om hulp te accepteren. Ik kan je namelijk beloven dat het echt werkt.

Het blijven werken aan jezelf

De dingen die ik vandaag de dag doe, zijn precies hetzelfde als wat ik deed vanaf week 5. Ik train elke dag, let op mijn voeding en ga af en toe naar mijn psycholoog.

Vergeet niet, een verslaving is levenslang en je moet voortdurend aan jezelf blijven werken!

Mijn leven is misschien iets minder spannend dan vroeger, maar daar heb ik vrede mee. De kracht die ik haal uit mijn banden met mijn dochter en familie is onbetaalbaar.

Natuurlijk mis ik soms die wilde nachten, maar ik ben gewoon niet meer bereid om daarvoor de prijs te betalen. Ik was bang om te sterven en dit heeft mijn leven gered.

Dus wanneer de verleiding toeslaat, voer ik meteen mijn aangeleerde oefeningen uit. Hierdoor gebeurt het hooguit 1 á 2 keer per jaar dat ik hiermee geconfronteerd word.

Wil je weten hoelang jij nodig hebt om van coke af te kicken? Laten we dan eens in gesprek gaan. Dit kan gratis en vrijblijvend via: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.