vrijdag, juni 21, 2024
spot_img
HomeKliniekAfkickkliniek Zuid Afrika: Wat Te Verwachten en Kosten

Afkickkliniek Zuid Afrika: Wat Te Verwachten en Kosten

Toen ik zelf verslaafd was wist ik dat er ergens een afkickkliniek in Zuid Afrika was die mijn leven kon redden. Maar bij wie moest ik zijn?

In mijn blog ga ik alles met je doornemen over de verschillende afkickklinieken in het buitenland. Zo weet jij waar je rekening mee moet houden.

Uiteraard kan ik je dit ook persoonlijk komen vertellen of via een belletje. Ik begrijp namelijk als geen ander dat een verslavingskliniek zoeken een grote stap is.

Laat mij je begeleiden om de reis zo prettig mogelijk te ervaren: 06-27052570

Ilja Reiman en ik hebben in je schoenen gestaan, en weten daarom precies hoe we je kunnen helpen.

Waarom afkicken in Zuid Afrika

Toen ik in de piek van mijn verslaving zat moest ik gewoon vluchten. In Nederland vond ik mijn draai niet en er moest echt iets radicaals veranderen.

Daarnaast vond ik het ook eng om bekenden tegen te komen in een afkickkliniek. Voor mijn gevoel was Zuid Afrika de enige echte optie; ik moest uit mijn omgeving!

Ik denk ook echt dat ik destijds bij de eerste de beste afkickkliniek was weggerend. Wetende dat dealers in de buurt waren, maakte het voor mij onmogelijk.

Toen ik mij begon te verdiepen in Afkickkliniek Zuid Afrika, stuitte ik op Ilja Reiman, de mede-oprichter van Verslavingshulp Nederland.

Zijn manier van praten en doen was niet die van een stoffige psycholoog. Op de een of andere manier begreep ik zijn uitleg op YouTube, en ik wist dat hij mij kon helpen.

Ik wist dat hij mij kon begeleiden in mijn zoektocht naar een verslavingskliniek in Zuid Afrika. En mijn gevoel klopte!

Mijn Verslaving Moest Stoppen

Omdat ik veel drugs gebruikte, maakte ik mij geen enkele zorgen om de kosten van een afkickkliniek. Voor het bedrag wat ik elk jaar uitgaf, kon ik wel 3 keer gaan.

De week na mijn beslissing gebeurde echt iets heel raars. Ik zat op het strand met een vriend van mij en vanuit het niets kwam Ilja Reiman aanlopen met zijn hond.

Ik wist meteen dat God mijn gebeden had gehoord. Het klinkt misschien vreemd, maar elke dag vroeg ik om hulp om mijn verslaving de baas te worden.

Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Ilja. Hij was precies degene die ik ook in podcast had gezien met Najib Amhalie. Down to Earth, gewoon een man met ervaring.

Ik had zo’n persoon nodig om mij te begeleiden, omdat ik in mijn leven altijd allergisch reageerde op “hooggeleerden”. Vooral met autoriteit had ik een groot probleem.

Foto: Dit is Ilja Reiman die je zal begeleiding naar Zuid Afrika om af te kicken.

De Eerste Stap naar Zuid Afrika

Ilja vertelde mij hoe zijn ervaringen waren geweest in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Vanaf het eerste moment waren wij bezig met hoe verslavingshulp verbeterd kon worden.

Inmiddels had ik ook al een week gezocht naar informatie en kwam geen steek verder. Alsof ik tegen een muur aanliep: nergens vond ik de kosten en de info was beperkt.

Toen ik zijn verhaal hoorde, werden mijn vermoedens bevestigd. Wanneer je uit je omgeving gaat, dan komt je geest tot rust. Voor het eerst draait het alleen om jezelf.

Alles is in een afkickkliniek is er op gebaseerd om je even tijd te geven om te herstellen. De drugs moeten eerst uit je lichaam om überhaupt helder te kunnen denken.

Bij mij duurde het een week voordat ik weer bepaalde basisdingen kon doen, zoals het nadenken over de toekomst. Iets wat ik al lang niet meer had gedaan!

Wat kost het om af te kicken in Zuid Afrika?

Omdat ik vele jaren mijn eigen bedrijven had, beschikte ik over de financiële middelen om mijn behandelingen zelf te betalen. Toch zijn er wel opties vanuit de verzekeraar!

Als ik een beetje om mij heen kijk, dan zie ik dat iedereen een beetje tussen de 10.000 en 15.000 euro kwijt is. Om mijn leven te redden, vond ik dat echt de moeite waard.

Ik zag het als een zesweekse vakantie op een prachtige bestemming, die hopelijk mijn leven voor goed zou veranderen – iets wat dan ook gebeurde!

Waarom niet gewoon in Nederland afkicken?

Vroeger zei ik dat je het beste naar een afkickkliniek in Zuid Afrika kon gaan. Tegenwoordig ben ik van mening dat ik en Ilja je ook kunnen helpen in Nederland.

Voordat wij samen Verslavingshulp Nederland hebben opgezet, hebben wij jarenlang gesproken over de verbeteringspunten in de verslavingszorg. Een idee was geboren!

In de loop der jaren hebben wij toppers ontmoet in de verslavingszorg die ook vonden dat het anders moest. Samen bedachte we een behandeling om lotgenoten te redden.

Tegenwoordig bieden wij dan ook beide opties aan: we kunnen je helpen met afkicken in Afrika of in Nederland. Ongeacht welke plek het wordt, je moet weten dat wij er voor je zijn. All the way!

Wil je geholpen worden? Laten we dan eens vrijblijvend in gesprek gaan. We kunnen hierover bellen of gratis bij je langs komen. Laat ons maar weten wat je wilt.

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments