...
zaterdag, juli 20, 2024
HomeDrugsDesigner Drugs: Legaal en Verslavend - Maar Waarom?

Designer Drugs: Legaal en Verslavend – Maar Waarom?

Designer drugs zijn synthetische stoffen die zijn ontworpen om de effecten van bestaande illegale drugs na te bootsen.

Dit soort stoffen worden vaak in laboratoria geproduceerd en kunnen extreem gevaarlijk zijn vanwege hun onbekende en vaak onvoorspelbare effecten.

In de praktijk zien wij steeds meer jongeren die worstelen met de nadelen van designer drugs. Het is zeer verslavend en ook nog eens levensgevaarlijk.

Ben jij verslaafd geraakt aan drugs? Laat mij je helpen: 06-27052570

Wat Zijn Designer Drugs?

Designer drugs worden vaak chemisch gemodificeerd om nieuwe verbindingen te creëren die de effecten nabootsen van traditionele drugs zoals cannabis, ecstasy, cocaïne of LSD.

Omdat deze nieuwe verbindingen vaak nog niet specifiek verboden zijn door wetgeving, worden ze vaak verkocht als “legale” alternatieven op de markt.

Echter, je veiligheid is in gevaar omdat de langetermijneffecten van deze stoffen meestal niet bekend zijn. Zo zien we steeds meer problemen met 3-mmc drugs.

Top 4 Designer Drugs

Van alle designers drugs zijn dit de meest gebruikte:

 1. De Synthetische Cannabinoïden
  • Voorbeelden: Spice drugs en K2 drugs
  • Effecten: Euforie, een verhoogde zintuiglijke waarneming en ontspanning
  • Risico’s: Psychose, hartproblemen, nierbeschadiging en extreme angst
 2. De synthetische Cathinonen
  • Voorbeelden: Mephedrone en MDPV (“bath salts”)
  • Effecten: Euforie, verhoogde energie en verhoogde sociabiliteit
  • Risico’s: Paranoia, hallucinaties, agressie en hartproblemen
 3. Fenethylamines
  • Voorbeelden: 2C-B en NBOMe
  • Effecten: Hallucinaties, verhoogde zintuiglijke waarneming en euforie
  • Risico’s: Hallucinogene persisterende perceptiestoornis (HPPD), angst en cardiovasculaire problemen
 4. Piperazines
  • Voorbeelden: BZP en TFMPP
  • Effecten: Euforie, verhoogde alertheid en verhoogde energie
  • Risico’s: Misselijkheid, angst, toevallen en hartproblemen

Zoals je kunt lezen krijg je te maken met allerlei problemen wanneer je deze nieuwe drugs gebruikt. Doe het niet want ik help elke dag mensen die erdoor naar de klote zijn gegaan.

Je ziet ook een enorme toename van jongeren die drugs combineren met lachgas.

De Grote Gevaren van Designer Drugs

Dit zijn een aantal redenen om er nooit aan te beginnen:

 1. Onbekende Samenstellingen: Wij zien dat de chemische samenstelling van designer drugs sterk kan variëren, zelfs tussen verschillende batches van dezelfde stof! Dit maakt het onmogelijk om te voorspellen wat de effecten zullen zijn.
 2. Onvoorspelbare Effecten: Omdat de gebruikte stoffen nieuw zijn en vaak niet uitgebreid worden getest, kunnen de effecten onvoorspelbaar en soms ernstig zijn. Ze leiden regelmatig tot ernstige gezondheidsproblemen. In de praktijk zien wij regelmatig hartaanvallen, psychoses, en zelfs nierfalen.
 3. Wetgevingsproblemen: Omdat nieuwe designer drugs wordt ontwikkeld om bestaande wetten te omzeilen, kan de regulering en handhaving soms een uitdaging zijn. Dit betekent al snel dat er nieuwe varianten op de markt verschijnen. Dit doen ze voornamelijk omdat ze zoveel mogelijk willen verkopen voordat de stoffen worden verboden.
 4. Groot verslavingsrisico: Bijna alle designer drugs hebben een hoog verslavingspotentieel, wat dan weer leidt tot fysieke als psychische afhankelijkheid.

Ik zie met deze nieuwe vorm van drugs meer ellende dan met de traditionele producten. Er vallen veel doden en afkickklinieken kennen opeens wachttijden door deze ontwikkeling!

Hoe kun je Designer Drugs Herkennen?

Designer drugs worden in vele vormen verkocht, waaronder poeders, pillen, vloeistoffen en kruidenmengsels.

Ze worden aangeboden onder aantrekkelijke namen en zijn zo verpakt om de indruk te wekken dat ze veilig en legaal zijn.

In theorie is niet verboden maar je hebt geen idee hoeveel ellende wij ervan zien in de kliniek! Het is bizar om de gevolgen van een designer drugs verslaving te zien.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met onbekende stoffen en altijd kritisch te blijven kijken naar de bronnen en beweringen over hun veiligheid.

Ik kan uit persoonlijke ervaring zeggen dat designer drugs uiteindelijk je ondergang worden! Elke dag melden zich er vele jongeren bij ons aan omdat ze in de problemen zitten.

Stop met het Gebruik van Designer Drugs

Helaas wordt deze “legale drugs” een steeds groter probleem vanwege hun onvoorspelbare en potentieel gevaarlijke effecten. Deze moet je niet onderschatten!

Het is daarom van groot belang om goed geïnformeerd te zijn over de extreme risico’s en gevaren die gepaard gaan met het gebruik van dit soort stoffen.

Ontdek de voordelen wanneer je stopt met drugs.

Als jij of iemand die je kent met designer drugs een probleem heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Dit kan door mij te bellen of te whatsappen: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.