zaterdag, juni 8, 2024
spot_img
HomeGokkenGokverslaving Overwinnen: Zo is het ons Allemaal Gelukt

Gokverslaving Overwinnen: Zo is het ons Allemaal Gelukt

Mijn persoonlijke reis met gokverslaving strekt zich uit over meer dan twee decennia, een periode waarin ik niet alleen worstelde met mijn eigen demonen, maar ook diepgaand inzicht kreeg in de complexiteit van deze verslaving.

Mijn naam is Geert Jan Hendrik, medeoprichter van Verslavingshulp Nederland. Door mijn eigen pad naar herstel heb ik niet alleen de verwoestende impact van gokverslaving op mezelf ervaren, maar ook de diepe emotionele littekens die het bij mijn familie achterliet.

Met een expertise die zich uitstrekt tot zowel gok- als cokeverslaving, heb ik samen met Ilja Reiman Verslavingshulp Nederland opgericht. Ons doel? Het aanbieden van hulp die aansluit bij de moderne uitdagingen van verslaving.

Wij zien waar de huidige verslavingszorg tekortschiet en streven ernaar om een verschil te maken door behandelingen aan te bieden die echt resoneren met de behoeften van vandaag.

Bij ons vind je niet alleen een veilige haven voor herstel, maar ook een gemeenschap die begrijpt wat je doormaakt en je ondersteunt op je weg naar een gezonder en gelukkiger leven. Ik kan je persoonlijk beloven dat wij je begrijpen en een oplossing hebben.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat jouw zorgverzekeraar onze behandeling vergoed!

Vrijblijvend even Bellen of Whatsappen? Contact mij: 06-27052570

Belangrijke tip: via DigiD kun jij (of je partner) een levenslang verbod aanvragen. Zo kun je online niet meer spelen en kom je nergens meer in! Dit kun je doen via: Cruks register.

Het Herkennen van Gokverslaving:

  • Symptomen: Gokverslaving manifesteert zich vaak in obsessieve gedachten over gokken, een toenemend geldverbruik en het verwaarlozen van persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden. Het kan beginnen als onschuldig vermaak maar uitgroeien tot een dwangmatige noodzaak.
  • De psychologische grip: Gokken kan het beloningssysteem van de hersenen beïnvloeden, wat leidt tot een verslavend gedragspatroon. Dit proces wordt vaak versterkt door de hoop op winst en het gemak van online gokplatforms.

De Impact van Gokverslaving:

  • Persoonlijk: De impact van gokverslaving reikt verder dan financiële problemen; het omvat ook emotionele effecten zoals depressie, angst en een laag zelfbeeld. Bovendien kan het leiden tot ernstige problemen in persoonlijke relaties.
  • Op geliefden: De gokverslaving van een individu kan diepe emotionele wonden slaan bij vrienden en familie, waaronder gevoelens van wantrouwen, frustratie en machteloosheid.

Eerste Stappen naar Herstel:

  • Erkenning: Toegeven dat gokken een probleem is, vormt de cruciale eerste stap. Deze erkenning is vaak moeilijk maar essentieel voor herstel.
  • Zoeken naar hulp: Professionele hulp zoeken is een teken van kracht, niet van zwakte. Verslavingshulp Nederland biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving voor herstel.

Ontdek hoe ik zelf ben gestopt met gokken.

Behandelingsmethoden en Ondersteuning:

  • Therapieopties: Er zijn diverse behandelingen beschikbaar, zoals cognitieve gedragstherapie, die helpen bij het aanpakken van de onderliggende oorzaken van gokverslaving en het ontwikkelen van nieuwe, gezondere gedragspatronen.
  • Zelfhulpgroepen: Deel uitmaken van een steungroep kan een krachtig middel zijn voor herstel. Het delen van ervaringen met anderen die vergelijkbare uitdagingen hebben, biedt comfort en begrip.

Ken je iemand in nood en wil je diegene helpen? Vraag dan een interventie aan.

Persoonlijke Verhalen en Herstel:

  • Getuigenissen: Inspirerende verhalen van mensen die hun gokverslaving hebben overwonnen, kunnen anderen motiveren om hulp te zoeken en hoop te vinden. Deze verhalen op onze website benadrukken de kracht van veerkracht en doorzettingsvermogen.

Conclusie: Bij Verslavingshulp Nederland geloven we in een wereld waarin herstel van gokverslaving mogelijk is. We zijn toegewijd aan het bieden van ondersteuning, begeleiding en hoop voor iedereen die worstelt. Herinner jezelf: je bent niet alleen op dit pad.

Bij Verslavingshulp Nederland helpen wij dagelijks gokkers om hun leven terug te krijgen!

Gratis Hulp bij Gokverslaving

Als je worstelt met gokverslaving of iemand kent die dat doet, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ons team staat klaar om je te begeleiden op de weg naar herstel. Samen kunnen we de ketenen van gokverslaving verbreken en een nieuw hoofdstuk van vrijheid en welzijn inluiden.

Bel of Whatsapp ons op 06-27052570 of het contactformulier.

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments