zondag, juni 23, 2024
spot_img
HomeCannabisCannabis Verslaving: Hoe Stop Ik Met Zoveel Smoken?

Cannabis Verslaving: Hoe Stop Ik Met Zoveel Smoken?

In Nederland zijn er veel mensen met een cannabis verslaving, dit heeft een direct effect op hun leven. Wij bieden de oplossing!

In mijn leven heb ik ontzettend veel wiet gerookt, net als mijn compagnon Ilja Reiman. Wij weten dus hoe verslavend wiet kan zijn.

Het probleem van cannabis is dat je nergens meer zin in hebt. Dit kan misschien relax lijken, maar het heeft effect op je prestaties.

Omdat we allemaal moeten werken en sporten, zie je dat deze twee dingen er vaak bij inschieten. Dit zorgt uiteindelijk voor problemen!

Dagelijks helpen wij mensen van hun wiet verslaving af, door simpelweg met ze in gesprek te gaan. Uiteraard nemen wij ook graag de tijd voor jou.

Wil je een keertje met ons het erover hebben? Of wil je hulp voor je verslaving? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op: 06-27052570

Wat is Cannabis verslaving?

Cannabis verslaving, ook bekend als cannabis gebruik stoornis, treedt op wanneer het gebruik van cannabis leidt tot klinisch significante beperkingen of lijden.

De gebruiker kan een sterke drang voelen om cannabis te gebruiken, moeite hebben met het beheersen van het gebruik, en doorgaan met het gebruik ondanks het besef van de negatieve gevolgen.

Lees ook: Hoe Lang Moe na Stoppen met Blowen?

Symptomen van Cannabis verslaving

De volgende symptomen kunnen wijzen op een cannabisgebruikstoornis:

 • Toegenomen tolerantie: De behoefte aan meer cannabis om hetzelfde effect te bereiken.
 • Ontwenningsverschijnselen: Ervaren van rusteloosheid, irritatie, slaapproblemen, en verlangen naar cannabis bij het stoppen of minderen. Dit zijn de afkickverschijnselen.
 • Doorgaan met gebruik ondanks problemen: Gebruik van cannabis gaat door, ook al veroorzaakt het problemen op sociaal, beroepsmatig of persoonlijk vlak.
 • Veel tijd besteden aan het verkrijgen, gebruiken of herstellen van cannabis: Dit kan ten koste gaan van sociale activiteiten, werk, of hobby’s.
 • Verlies van interesse in andere activiteiten: Minder deelname aan activiteiten die voorheen plezierig waren.

Lees ook: wanneer ben je wiet verslaafd?

Gevolgen van Langdurig Cannabis gebruik

Langdurig en frequent gebruik van cannabis kan leiden tot diverse psychische en fysieke problemen, waaronder:

 • Cognitieve beperkingen: Problemen met aandacht, geheugen en leren.
 • Emotionele problemen: Verhoogde angst, depressie en een vlakke stemming.
 • Sociale problemen: Moeilijkheden in relaties, werk en sociale interacties.
 • Lichamelijke gezondheidsproblemen: Respiratoire aandoeningen, zoals bronchitis of longirritaties.

Aanvullende informatie: Wat Helpt bij Stoppen met Blowen?

Behandeling van Cannabisverslaving

Behandelingsopties voor cannabisverslaving variëren afhankelijk van de ernst van de verslaving en de individuele behoeften.

Enkele veelgebruikte behandelmethoden in onze Nederlandse afkickkliniek zijn:

 • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Helpt bij het identificeren en wijzigen van negatieve gedachten en gedragingen die gerelateerd zijn aan cannabisgebruik.
 • Motiverende gespreksvoering: Verbetert de motivatie van de gebruiker om zijn of haar cannabisgebruik te veranderen.
 • Ondersteunende groepstherapie: Biedt een gemeenschap van steun en begrip, zoals via groepen als Anonieme Verslaafden.
 • Medische hulp: In sommige gevallen kan medicatie worden voorgeschreven om ontwenningsverschijnselen te beheersen en de kans op herval te verminderen.

Belangrijk om te weten: Wiet Verslaving Overwinnen: Zo Stop JIJ Met Roken

Het belang van Steun uit de Directe Omgeving

De weg naar herstel van cannabisverslaving kan uitdagend zijn, maar met de juiste behandeling en ondersteuning is herstel zeker mogelijk.

Het is belangrijk voor individuen om een netwerk van steun op te bouwen, inclusief vrienden, familie en professionals, om een gezonde levensstijl te bevorderen en terugval te voorkomen.

Cannabis verslaving wordt serieus genomen bij Verslavingshulp Nederland en er zijn effectieve behandelingen beschikbaar om mensen te helpen hun gebruik te beheersen en een vollediger leven te leiden.

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments