...
HomeAlcoholCold Turkey Stoppen met Alcohol: 3 Risico's en Tips

Cold Turkey Stoppen met Alcohol: 3 Risico’s en Tips

Cold turkey stoppen met alcohol kan een uitdagende maar moedige beslissing zijn voor iedereen die wil breken met een alcoholverslaving.

Hieronder leg ik je uit hoe je cold turkey kunt stoppen met alcohol en welke risico’s hieraan verbonden zijn.

Wanneer je te maken hebt met een alcoholverslaving dan moet je weten dat er een oplossing is. Elke dag help ik mensen van hun verslaving af.

Zelf ben ik ook meer dan 25 jaar verslaafd geweest en daarom kan ik je uit eigen ervaring zeggen dat het mogelijk is. Ik en het team kunnen je helpen!

Wil je even bellen of whatsappen over je situatie? Contact mij dan: 06-27052570

Hoe Cold Turkey Stoppen met Alcohol?

Deze tips zullen je helpen om zelfstandig te stoppen:

  1. Bereid je goed voor: Zorg ervoor dat je zowel mentaal en fysiek klaar bent om te stoppen. Verwijder meteen alle alcoholische dranken uit je huis en informeer je naaste omgeving over je besluit. Samen sta je misschien sterker maar alleen kun je dit ook. Toen ik stopte met mijn verslaving geloofde er ook niemand in, toch ben ik al jaren nuchter!
  2. Zoek ondersteuning van je omgeving: Zoek altijd steun bij familie, vrienden of een professionele hulpverlener van Verslavingshulp Nederland. Het kan je helpen om emotionele steun te hebben tijdens dit proces. Het is niet nodig maar het helpt wel!
  3. Vermijd zoveel mogelijk triggers: Ontdek welke situaties of mensen je aanmoedigen om te drinken en probeer deze te vermijden. Toen ik stopte met drank en drugs, ben ik vrijwel mijn hele vriendengroep verloren. Het gekke is dat ik nu vele jaren zie dat het helemaal geen vrienden waren. Het zijn mensen die willen dat jij naar de klote gaat of blijft, zodat zij hun eigen verslaving in stand houden.

Verwacht niet dat alcoholisten stoppen met drinken omdat jij dat wilt. Ze zullen eerder proberen jou te overtuigen om weer te gaan drinken omdat je dan ‘gezelliger’ bent.

Als je wist hoe vaak ik heb gehoord: ‘Je bent echt veranderd!’ Nu zie ik pas dat dit een compliment was, want ik ben ook anders nu.

Nu kom ik mijn afspraken na, beledig ik mensen niet meer, ga ik netjes naar mijn werk, sport ik en werk ik aan mezelf. Allemaal dingen die ik echt niet deed toen ik onder invloed was van drank of drugs!

Alcoholisme is een ziekte waarvoor je behandeld kunt worden. De juiste hulp en begeleiding zullen ervoor zorgen dat je weer een prachtig leven krijgt. Beloofd!

De 3 Risico’s van Cold Turkey Stoppen met Alcohol

  1. Ontwenningsverschijnselen: Het plotseling stoppen met alcohol kan soms leiden tot ernstige ontwenningsverschijnselen, zoals tremoren, hallucinaties, en zelfs toevallen bij mensen met een ernstige verslaving. We raden dan ook iedereen aan om met een dokter of onze verslavingsdeskundige om de tafel te gaan. Veiligheid voor alles!
  2. Medische complicaties: Voor sommige verslaafden kan alcoholontwenning leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals delirium tremens (DT’s), een potentieel levensbedreigende aandoening. Begeleiding kan voorkomen dat je gevaar loopt.
  3. Terugval: Je moet weten dat het cold turkey stoppen zonder professionele begeleiding, het risico op terugval kan vergroten. Dit komt namelijk omdat het moeilijk kan zijn om de verleiding te weerstaan en om te gaan met de emotionele en fysieke uitdagingen van onthouding.

Het is belangrijk dat deze punten je niet weerhouden te stoppen met alcohol. Je hebt er een zooitje van gemaakt en het is tijd om je leven weer terug te krijgen.

Afkicken Alcohol Cold Turkey

Als ik één ding weet over stoppen, is het dat je het niet cadeau krijgt. Om van een verslaving af te komen, moet je bereid zijn ervoor te vechten

Ik kan je echter garanderen dat ik in de praktijk elke dag zie dat je van een alcoholverslaving af kunt komen. Het is prachtig om te zien hoe mensen weer opleven!

Mocht het je niet zelfstandig lukken om te stoppen dan kan ik je een alcohol detox aanraden. Je krijgt dan medische en persoonlijke begeleiding.

Ontwenningsverschijnselen alcohol kunnen heftig zijn daarom raden we je aan om contact met ons op te nemen. Wij kunnen je helpen om te symptomen te verminderen.

Is Cold Turkey Stoppen met Alcohol Verstandig?

Cold turkey stoppen met alcohol is een krachtige eerste stap naar herstel, maar het brengt ook een aantal aanzienlijke risico’s met zich mee.

Ik beveel je dan ook sterk aan om mijn hulp te aanvaarden bij het stoppen met alcohol.

Zeker wanneer je een lange geschiedenis van zwaar drinken hebt dan kunnen ontwenningsverschijnselen je het onnodig moeilijk maken.

Omdat wij zoveel ervaring hebben op dit gebied, weten wij precies wat jij nodig hebt om hier doorheen te komen zonder complicaties of momenten van doordraaien.

Onze behandeling kan je helpen om veilig en effectief te stoppen met alcoholgebruik, je gezondheid te beschermen en je kansen op blijvend herstel te vergroten.

Laten we gewoon eens bellen of whatsappen over jouw situatie via: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments