...
woensdag, juli 24, 2024
HomeCrystal methMethamfetamine: Wat is Het? - 4 Risico's en Effecten

Methamfetamine: Wat is Het? – 4 Risico’s en Effecten

Methamfetamine, ook bekend als meth, is een zeer krachtige en verslavende stimulerende drug die het centrale zenuwstelsel aantast.

Het wordt in illegale laboratoria in verschillende vormen geproduceerd, zoals:

Methamfetamine staat voornamelijk bekend om zijn intense en langdurige euforische effecten, maar het gebruik ervan brengt levensgevaarlijke risico’s met zich mee.

Ben je eraan verslaafd of wil je iemand redden? Contact mij dan: 06-27052570

Wat is Methamfetamine?

Methamfetamine is een synthetische drug die eigenlijk behoort tot de klasse van amfetaminen. Het werd destijds ontwikkeld voor medische doeleinden.

Het kan werken voor de behandeling van narcolepsie en obesitas, maar het gebruik ervan buiten een medische context is extreem gevaarlijk en natuurlijk illegaal.

Een methamfetaine verslaving is goed te behandelen maar het is een zware weg. Dit komt omdat de stoffen die gebruikt worden een zware klap geven aan het lichaam en de geest.

In onze kliniek komen wij niet veel van dit soort gebruikers tegen en dit is maar goed ook. Het is namelijk zwaar om er verslaafd aan te zijn en dient uitgebreid behandeld te worden.

Een gemiddeld traject om af te kicken van deze drugs is 8 tot 12 weken. Ik beloof je dat je binnen enkele maanden een nieuw mens bent!

Negatieve Effecten van Methamfetamine

De heftige effecten van methamfetamine kunnen zowel op korte als lange termijn erg verwoestend zijn.

Hier zijn de meest voorkomende effecten in de praktijk:

 1. De Korte Termijn Effecten:
  • Euforie en een zeer verhoogde energie
  • Een verhoogde alertheid en concentratie
  • Verminderde eetlust
  • Een verhoogde hartslag en bloeddruk
  • Overmatige activiteit en gevoel van rusteloosheid
 2. De Lange Termijn Effecten:
  • Vrij veel gewichtsverlies
  • Verrotte tanden en tandvleesproblemen (“meth mouth“)
  • Ernstige huidproblemen en zweren door krabben
  • Psychische problemen zoals angst, paranoia en hallucinaties
  • Geheugenverlies en cognitieve achteruitgang
  • Hartproblemen en kansen op beroertes
  • Het is een heftige verslaving

Zeer vervelende Gezondheidsrisico’s

Methamfetaminegebruik zorgt voor een aantal ernstige gezondheidsrisico’s.

Het gebruik van meth kan vrij snel leiden tot:

 • Cardiovasculaire Problemen: Dit is een verhoogde bloeddruk en hartslag. De gevolgen daarvan zijn hartaanvallen, beroertes en hartfalen.
 • Psychische Stoornissen: Vooral langdurig gebruik kan leiden tot psychose, paranoia, agressie en zelfs ernstige psychische stoornissen.
 • Neurologische Schade: Bij chronisch gebruik kan blijvende hersenschade ontstaan, wat dan weer resulteert in geheugenproblemen en cognitieve stoornissen.
 • Verslechterde Hygiëne: Je ziet vaak dat gebruikers persoonlijke verzorging verslonzen, wat dan weer kan leiden tot huidinfecties, zweren en ernstige tandproblemen.

Iemand die methamfetamine gebruikt is simpelweg zich zelf aan het vermoorden. Het veranderd je uiterlijk maar ook je innerlijk. Je moet weten dat wij je kunnen helpen!

De Realiteit van Methamfetamine Verslaafd

Methamfetamine is gewoon extreem verslavend. Gebruikers ervan zullen snel afhankelijk worden van de drug, en de ontwenningsverschijnselen kunnen zeer intens zijn, waaronder:

 • Ernstige depressie en vermoeidheid
 • Een verhoogde eetlust
 • Heftige angsten en prikkelbaarheid
 • Intense drug cravings
 • Slaapstoornissen

Gebruik jij cristal meth en wil je ermee stoppen? Neem dan contact met mij op.

De Behandeling van een Methamfetamine verslaving

Met methamfetamine stoppen kan moeilijk zijn, maar met onze ondersteuning en behandeling is herstel mogelijk.

Hier zijn enkele behandelingsopties die Verslavingshulp Nederland biedt:

 1. Een medische Detox:
  • Een detox is onder toezicht van medische professionals om ontwenningsverschijnselen te beheersen.
 2. Onze Gedragstherapie:
 3. Verschillende ondersteuningsgroepen:
  • Deelname aan groepen biedt je een gemeenschap van steun en begrip. Uiteraard zullen we je begeleiden om de juiste groep mensen voor je te vinden. Deze zijn dan allemaal verslaafd geweest aan methamfetamine.
 4. Toegang tot revalidatieprogramma’s:
  • Er zijn residentiële en poliklinische programma’s die je gestructureerde behandeling en ondersteuning bieden.
 5. Medicatie gebruiken:
  • Hoewel er misschien geen specifieke medicijnen zijn goedgekeurd voor de behandeling van methamfetamineverslaving, kunnen sommige medicijnen wel helpen. Zeker als het gaat om het beheersen van ontwenningssymptomen en comorbide aandoeningen.

Stop met gebruiken en accepteer hulp

Uit eigen ervaring snap ik dat sommige teksten kunnen afschrikken. Echter, verslaafd zijn aan drugs is vele malen zwaarder dan ermee stoppen.

Als ik kijk naar mijn eigen situatie dan had ik echt een aantal vervelende weken toen ik stopte, maar daarna kreeg ik mijn leven terug.

Ik ben elke dag zo blij dat ik de stap destijds heb gezet. Met lood in mijn schoenen ging ik het aan maar het pakte goed uit. Daarnaast heb ik veel mooie mensen leren kennen.

In mijn groep destijds zaten veel drugsgebruikers en de meeste van ons hebben het gered. De band die ik met deze mensen heb opgebouwd is ongelofelijk mooi.

Waar ik vaak niet in een groep paste ontmoette ik opeens mensen die mij begrepen. We hadden dezelfde problemen en wilde ons zelf allemaal verbeteren.

Dat verslaving iedereen kan overkomen zie ik dagelijks in onze kliniek. Er zitten bouwvakkers, advocaten, leraren en zelfs bekende Nederlanders.

Maak je dus niet druk of jij er wel of niet tussen past, alles komt goed! Iedereen zit er met het zelfde doel: blijven leven en opkrabbelen!

Stoppen met Methamfetamine

Het is belangrijk dat je stopt met methamfetamine omdat het een gevaarlijke en zeer verslavende drug die ernstige schade kan toebrengen aan zowel lichaam als geest.

Het is van groot belang om de risico’s te begrijpen en hulp te zoeken als jij of iemand die je kent worstelt met methamfetamine verslaving.

Door gebruik te maken van onze behandeling en ondersteuning is herstel mogelijk. Geloof me, het is nooit te laat om hulp te zoeken. Ik ben er het bewijs van!

Ik ben meer dan 25 jaar verslaafd geweest en gebruikte aan het einde dagelijks. Pak jezelf op en laat mij je helpen! Je kunt mij altijd bellen of whatsappen op: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.