zondag, juni 23, 2024
spot_img
HomeHerstelHerstellen van een Verslaving - Het Herstel van Geert Hendrik

Herstellen van een Verslaving – Het Herstel van Geert Hendrik

Ik heb een jaar erover gedaan om te herstellen van een verslaving. Mijn naam is Geert Hendrik en ik ben medeoprichter van Verslavingshulp Nederland.

Het eerste jaar in herstel was ik ontzettend moe en alles leek al snel te veel voor me. Ik wilde wel, maar het lukte me vaak gewoon niet.

Toen begreep ik er helemaal niets van en het frustreerde me enorm.

Je verwacht toch dat je je meteen beter voelt wanneer je stopt met drugs? Helaas was dat voor mij niet het geval.

Eigenlijk had ik het behoorlijk onderschat, ondanks alle waarschuwingen.

Heb je mijn hulp nodig of wil je erover praten? Whatsap mij: 06-27052570

Investeren in je lichaam en geest

Toen ik in herstel ging van mijn verslaving, gebeurden er veel negatieve dingen. Mijn relatie met mijn toenmalige vriendin liep stuk en zakelijk ging het ook niet lekker.

Kon het slechter? Voor mijn gevoel niet. Toch bleek het achteraf allemaal een zegen te zijn. Ik geloof dat God me iets duidelijk wilde maken.

Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg! Zo viel ik altijd voor dezelfde soort vrouwen, met dezelfde soort problemen en uiterlijk.

Allemaal hadden ze conflicten met hun ex en een moeilijke relatie met hun vader. Ik voelde me geroepen om hen te ‘redden’ of te ‘helpen’, omdat het me een goed gevoel gaf.

Maar het kostte me veel geld, tijd en frustratie, terwijl ik eigenlijk al van tevoren wist dat het nooit iets voor de lange termijn zou worden.

Het is dus een cyclus die zich blijft herhalen als ik zelf niet verander. Een les die ik had geleerd uit de podcast van Ilja Reiman.

Heb ik er spijt van? Absoluut niet. De ene partner schonk me een dochter en de andere redde mijn leven. Ik zal hen dus altijd respecteren en liefde voor hen voelen.

Hoewel de liefde achteraf gezien misschien niet zo groot was, blijf je toch enorm dankbaar voor iemand die er voor je was tijdens je donkerste dagen van verslaving.

Desondanks besloot ik samen met Bani eens kritisch naar mezelf te kijken en naar het type vrouw waarmee ik me steeds omringde. Het was alsof opeens alle puzzelstukjes op hun plaats vielen.

Het starten van een nieuw leven

Met lood in mijn schoenen besloot ik mijn oude patroon te doorbreken. Ik nam beleefd afscheid van mijn oude leven en stond klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Mijn grootste obstakel lag echter bij mezelf – ik kwam praktisch nooit buiten.

Bovendien was mijn lichaam niet in vorm en speelde mijn geest spelletjes met me.

Ook aan sommige vrienden had ik weinig omdat deze allemaal zelf met een verslaving kampte. Al zien zij dat misschien zelf niet zo..

De eerste stap in mijn herstel van drugs

Ik besloot na het bekijken van een video om voor mezelf ook een schema te maken. Dit moest ervoor zorgen dat ik weer structuur in mijn leven zou krijgen.

Dit zijn de afspraken die ik met mezelf maakte:

  • Wekker om 06:30 uur
  • 10.000 stappen per dag
  • 1 uur fitness per dag
  • Een keer per week kickboksen
  • One meal a day (OMAD)
  • Maximaal 8 uur werken, 5 dagen per week
  • Bachata leren en naar housefeesten gaan
  • Daten met vrouwen van een ander type

Vroeg opstaan is goed voor je herstel

Het liggen wegrotten in mijn bed was voorgoed voorbij.

Tegenwoordig sta ik elke dag tussen 06:00 en 06:30 op om mijn dag te beginnen.

In het begin was ik echt uitgeput omdat mijn lichaam in shock was. Dit ritme was compleet nieuw voor mij en ik had veel aan mijn hoofd.

Het duurde twee weken voordat mijn lichaam gewend was aan deze verandering!

Het resultaat: mijn energieniveau ging aanzienlijk omhoog (ik ga nu om 23:00 uur slapen).

10.000 stappen voor een gezond leven

De eerste weken van lopen vond ik belachelijk zwaar. Mijn voeten waren stuk en ik vond er echt niets aan. Altijd heb ik lopen gezien als iets verschrikkelijks!

Als ik de kans had om iemand voor mijn karretje te spannen, deed ik dat.

Tegenwoordig loop ik bijna elke ochtend 5000 stappen als training en 5000 stappen na mijn avondeten.

Om dit doel te behalen, heb ik zelfs een verrijdbare loopband in mijn woonkamer staan!

Het resultaat: een heldere geest en een beter figuur!

De sportschool werd mijn 2e thuis

Al mijn woede en frustratie van de afgelopen 10 jaar moest eruit. Op de een of andere manier kan ik het moeilijk loslaten als ik “getest” word door andere mannen.

Echter, ik zie nu in dat er meerdere manieren zijn om een probleem op te lossen. Mijn woede blijft in de sportschool en daar moet het ook blijven.

Niet alleen voor anderen, maar zeker ook voor mezelf – uiteraard zijn er grenzen.

Het leuke van de sportschool vind ik dat je er gedreven mensen tegenkomt met dezelfde visie. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik tegenwoordig met een paar gasten mee train.

Het zijn beesten en ze weten precies hoe ze mij moeten trainen – iets wat ik erg waardeer.

Ik train al mijn hele leven, maar ik heb nu wel gezien dat fitness vrij complex kan zijn. Nu ik alle oefeningen goed uitvoer, zie ik dan ook veel meer resultaat!

Het klinkt misschien gek maar als verslaafde ben je het meeste bang voor wijzigingen in je leven. Je blijft maar doorgaan en doorgaan, terwijl je weet dat het je door kan worden.

Mijn nieuwe ritme en leven is misschien intens, maar het leid me wel af van gebruiken. Sterker nog, ik heb geen zin, energie of tijd, om bezig te zijn met mijn verslaving 😉

One meal aday – Omad Dieet

De hele dag niet eten (behalve op één moment) leek een onmogelijke opgave. Maar ik had op YouTube gezien dat echte fitness gasten het allemaal deden.

Het schijnt je lichaam te reinigen en vet versneld te verbranden.

Ondanks dat ik moest herstellen van mijn verslaving, besloot ik dit avontuur aan te gaan. En wat bleek? Al mijn vet verdween als sneeuw voor de zon!

Als dit zo doorgaat, ben ik over enkele maanden rond de 10 procent vet. Dat betekent droger dan droog! (Je moet toch iets – beter dan drugs gebruiken)

Door dit dieet pas ik nu in spijkerbroekmaat 43, terwijl ik eerst maat 54 had!

Waarom zoveel dingen tegelijk doen?

De reden om zoveel dingen tegelijk te doen in mijn nieuwe leven, is omdat herstellen van een verslaving toch al zwaar is. Dan kan ik maar beter meteen all-in gaan!

Op deze manier weet ik niet eens van welk ding mijn lichaam of geest in protest is. Je klote voelen hoort er toch al een beetje bij. Ik besloot de frustratie en pijn te omarmen!

En heel eerlijk… ik vond gebruiken veel zwaarder dan al mijn nieuwe hobby’s en uitdagingen. Naar het plafond staren in bed, naar de klote, was werkelijk verschrikkelijk.

Als ik nuchter was, wilde ik gebruiken, en als ik gebruikte, wilde ik nuchter zijn. Het leek wel alsof mijn lichaam (en neus) allergisch was voor cocaïne, ik voelde me heel slecht.

Het gekke is dat ik tegenwoordig kan accepteren dat ik verslaafd ben geweest. Ik merk dat mijn ervaringen het mogelijk maken om andere verslaafden te begrijpen en te helpen.

Elk nadeel heeft dan toch een voordeel? Wie zal het zeggen..

Maximaal 8 uur per dag werken

Iemand die verslaafd is wil altijd alles tot het uiterste drijven, inclusief werken. Elke dag werkte ik van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht (een vlucht uit de realiteit).

Door een aantal online bedrijfjes te verkopen en sommige te verhuren, kreeg ik opeens rust in mijn leven, zowel financieel als mentaal.

Ik heb echt moeten leren om dingen los te laten…

Omdat ik nu rust heb kan ik me volledig inzetten voor Verslavingshulp Nederland, een organisatie die met de dag lijkt te groeien.

Ik weet niet hoe het kan, maar het lijkt erop dat het universum mij weer gunstig gezind is. Mijn rol bij Verslavingshulp Nederland voelt goed, en het maakt me trots om dit te doen.

Ik ben er zeker van dat mijn vader en voorouders, daarboven, erg trots op me zullen zijn. Van verslaafd naar een betrouwbare burger die klaarstaat voor zijn medemens!

Het lijkt wel een feelgoodfilm uit Amerika 😉

Ik kan niemand beloven dat ik altijd zo’n goed mens zal blijven, maar ik ga wel mijn best ervoor doen. Op de een of andere manier vind ik het “gewone” leven al snel saai worden.

Het blijft dus mijn levenslange taak om mezelf bezig te houden en te prikkelen met positieve dingen waar ik toch een stukje voldoening uithaal.

Het voordeel van mijn vriendengroep bij Verslavingshulp Nederland is dat iedereen dit gevoel kent. Als ik er last van heb, bel ik ze gewoon even op en dan is het weg.

Het gekke is (wat ik heb moeten leren) dat mannen ook een baaldag mogen hebben.

Soms moet je gewoon even delen waar je mee zit, en dan is alles weer oké. Het helpt me echt om samen met Ilja even te zeiken over mijn dates, werk of wat dan ook.

Even een kwartiertje zeiken en lachen, en ik ben weer de oude! Natuurlijk kan dit ook met mijn eigen vriendengroep uit mijn jeugd, maar zij begrijpen sommige ervaringen niet.

Het is dan gewoon heerlijk om met een lotgenoot te lachen om de ups en downs van het leven en verslaving. In mijn geval is het echt een zegen om dat in mijn leven te hebben.

Bachata dansen

Wanneer je aan het herstellen bent van verslaving, moet je niet meteen willen feesten. Het heeft bij mij dan ook een jaar geduurd voordat ik het echt weer aandurfde!

Ik ben in die tijd wel uit geweest, maar het voelde toch niet zoals vroeger. Onbezonnen en wild feesten leek voorbij te zijn – of toch niet?

Toen ik weer vrijgezel werd, besloot ik bachata te gaan dansen, en dat bleek een van mijn beste beslissingen te zijn voor mijn herstel.

Het is super sensueel en je ontmoet er de leukste mensen (geen partner nodig).

Ik kan oprecht zeggen dat ik me gigantisch thuis voel bij deze nieuwe groep. Dat is een enorme verandering voor mij, omdat ik normaal gesproken vrij gesloten ben.

Ik spreek deze jongens en meiden nu zowel op de dansschool als daarbuiten! We zien elkaar ook in het weekend en gaan lekker eten of de stad in. Het voelt goed.

Mijn nieuwe leven begon vorm te krijgen en ik had opeens 20 nieuwe kennissen erbij.

En als ik heel eerlijk ben, denk ik dat sommigen van hen best wel goede vrienden van mij kunnen worden in de loop der jaren.

Ik kijk altijd graag een paar jaar de kat uit de boom, want iemand zijn ware aard komt vaak pas later naar buiten. Iets wat ik helaas teveel heb gezien in mijn leven.

Mike Tyson: “Iedereen tegen wie je vecht is niet je vijand en iedereen die je helpt is niet je vriend.” Het herinnert ons eraan dat niet alles is wat het lijkt.

Een les die ik vele malen heb gehad op straat, in relaties en zelfs met familie. Het heeft me niet emotieloos gemaakt maar wel voorzichtig.

House feesten van Ilja Reiman – Multigroove

Back in the day ging ik altijd naar de feesten van interventie specialist Ilja Reiman.

Het vermijden van feesten vanwege de associatie met drugsgebruik was echter een grote fout! Ik zie en spreek opeens heel veel mensen op zijn feesten die daar nuchter staan!

Uiteraard is deze groep in de minderheid, maar het gaf mij toch kracht dat het mogelijk was. Het is voor mij net of oude tijden herleven en ik mis dan ook geen enkel feest meer.

Gisteren nog, heb ik met een hele groep staan springen en dansen op Dark Raver. Een geweldige avond waardoor ik met een glimlach vanochtend wakker werd.

Het voelt net als vroeger alleen dan sta ik in de ochtend op! Destijds was ik dagenlang wakker en had ik echt geen idee bij we aan het afteren waren.

Het waren misschien destijds mooie tijden, maar de rekening kwam wel! Als ik in het weekend was weggeweest dan was ik pas op donderdag weer mijzelf.

En erger nog, plotseling begon ik ook doordeweeks te gebruiken. Het was complete waanzin die mijn banden met mensen onder druk zette en bijna mijn leven kostte.

Je begrijpt vast wel dat ik het nu zie als een erezaak om anderen te helpen. Wat Ilja destijds voor mij deed, doe ik nu voor anderen. Het lijkt erop dat dit gewoon mijn lot is.

Daten

Wanneer je single bent en moet herstellen van verslaving, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Je wilt niet vol gas gaan feesten of jezelf verliezen.

Ik besloot geen online dates meer te hebben, maar me uitsluitend te richten op ontmoetingen met vrouwen die ik tegenkwam tijdens mijn dagelijkse activiteiten, zoals in de sportschool, dansschool of zelfs bij benzinepompen.

Bovendien had iedereen in mijn nieuwe groep wel een vriendin, zus, nichtje of collega die mij had gezien of foto’s en mij wilde ontmoeten. Dit heeft al vele leuke avonden opgeleverd.

Toch merk ik dat het niet meer mijn ding is – overal daten en vrouwen. Op dit moment heb ik mijn pijlen gericht op 1 vrouw en dat voelt goed.

Ik weet dat zij niet voor mij de ware is maar dat is prima. Mijn vlam weet hoe het zit en heeft er vrede mee. We doen leuke dingen en er is een hoop passie. Voor nu prima.

Een dagje ouder worden (43 jaar)

Ik schaam me bijna om te zeggen maar ik word ouder en heb geen zin meer in allerlei situtaties met vrouwen. Als je geen drugs meer gebruikt dan is het gewoon anders.

Vroeger kwam mijn buurman op dinsdag ochtend in mijn tuin lopen om te vragen of de muziek iets zachter kon. Ik was dan aan het lachen en dansen met vrouwen in mijn jacuzzi.

Hoe bizar eigenlijk?

Ik zat hele dagen en nachten in dat ding met allerlei soorten vrouwen. Zuipen, Snuiven en Seks. Dat waren mijn hobby’s.

En weet je wat pas echt vreemd is, sinds ik niet meer drink of gebruik, zit ik ook nooit meer in de jacuzi! Ik vind er gewoon niks meer aan.

De enige hobby die ik heb overgehouden uit die tijd is mijn passie voor een goed potje rollebollen.. Op één of andere manier is dat een prima afleiding als je in herstel bent 😉

Dus hoe moet je herstellen van een verslaving?

Mijn advies is om in eerste instantie hulp te zoeken.

Dat mag bij ons maar dat kan natuurlijk ook bij een andere zorgaanbieder.

Het belangrijkste is dat je in actie komt en je leven terug krijgt.

Daarnaast kan ik je adviseren om structuur aan te brengen in je dag. Combineer dit met wandelen of fitnesse voor een gezond lichaam en een heldere geest.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn herstel verhaal. Het laat je hopelijk inzien dat het geen gemakkelijke reis is maar wel eentje die lonend is.

Mocht je mij of Ilja nodig hebben, dan horen wij graag van je: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments