...
HomeAlcoholLorazepam en Alcohol Dodelijk: Waarom? - 3 Redenen

Lorazepam en Alcohol Dodelijk: Waarom? – 3 Redenen

Is Lorazepam en alcohol dodelijk in combinatie? Dit zijn drie redenen om drank en medicijnen niet te mengen met elkaar?

Lorazepam is een kalmeringsmiddel uit de benzodiazepineklasse, en alcohol vormen samen een potentieel dodelijke combinatie vanwege verschillende redenen die direct verband houden met hun effecten op het centrale zenuwstelsel en lichaamsfuncties.

Heb jij last van een verslaving? Bel of whatsapp mij dan op: 06-27052570

1. De Versterking van Depressieve Effecten

Zowel lorazepam net als alcohol, hebben een remmend effect op het centrale zenuwstelsel (CZS). Wanneer je ze samen inneemt, dan versterken ze elkaars werking.

Beide stoffen kunnen direct leiden tot sedatie, verminderde ademhaling en een verlaagd bewustzijnsniveau. Dit kan weer leiden tot ademhalingsproblemen, zuurstoftekort en zelfs een coma.

Het combineren van de twee middelen is dus echt levensgevaarlijk! Mocht je een alcoholverslaving of drugsverslaving hebben, dan helpen wij je er graag vanaf.

2. Ernstige Risico’s op Ademhalingsproblemen

Een van de meest bekende kritieke risico’s van de combinatie lorazepam en alcohol is het onderdrukken van je ademhalingscentrum in de hersenen.

Zowel lorazepam als alcohol kunnen direct de ademhaling vertragen of zelfs stoppen bij hoge doses of bij gevoelige individuen.

Dit kan dan weer leiden tot hypoxie (zuurstoftekort) en ernstige complicaties zoals respiratoire insufficiëntie. Laat ons je helpen bij een alcoholverslaving.

3. Een Verhoogd Risico op Overdosering en Dood

Het gelijktijdig innemen van lorazepam en alcohol vergroot het risico op overdosering.

Beide stoffen hebben namelijk een nauwe therapeutische breedte, wat kan betekenen dat zelfs kleine veranderingen in dosering fataal kunnen zijn.

Een overdosering ervan kan leiden tot een plotselinge daling van de bloeddruk, hartstilstand en overlijden.

Lees ook: Het gevecht tegen een medicijnen verslaving.

Waarom kan Lorazepam in combinatie met alcohol dodelijk zijn?

Hoewel je lorazepam en alcohol afzonderlijk veilig kunt gebruiken, mits binnen de voorgeschreven grenzen, vormt hun gecombineerd gebruik een ernstig gezondheidsrisico.

Het is daarom van vitaal belang om medicijnen zoals lorazepam alleen zoals voorgeschreven te gebruiken en alcoholgebruik volledig te vermijden tijdens de behandeling.

Het negeren van de gestelde richtlijnen voor slaappillen kan leiden tot levensbedreigende situaties.

Raadpleeg daarom altijd een zorgverlener als je vragen hebt over slaapmedicatie of gezondheidsrisico’s. Neem geen enkele risico en drink niet bij lorazepam gebruik.

Lukt het je maar niet om te stoppen met drinken of het gebruiken van medicijnen? Ik en het team van Verslavingshulp Nederland kunnen je helpen!

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie op: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.