vrijdag, juni 21, 2024
spot_img
HomeHulpWat is junkiegedrag? - 5 Vervelende Eigenschappen

Wat is junkiegedrag? – 5 Vervelende Eigenschappen

Steeds vaker krijgen wij de vraag: wat is junkiegedrag? Het is de manier waarop iemand zich gedraagt die verslaafd is.

Zo zie je vaak dat mensen met een verslaving:

  1. Liegen
  2. Stelen
  3. Geld lenen
  4. Schuld afschuiven
  5. Lui

Het woord “junkiegedrag” staat gewoon voor iets heel negatiefs. Wij merken in de praktijk dat het voor mensen met een verslaving, heel moeilijk is om normaal te functioneren.

Wil je iemand helpen die verslaaf is? Of worstel je zelf met een verslaving? Verslavingshulp Nederland kan je helpen. Ga eens gratis en vrijblijvend met ons in gesprek.

Je kunt voor advies of hulp eerst even met ons WhatsAppe of bellen: 06-27052570

Verslaafde liegen

Wanneer mensen aan junkiegedag, dan denken ze vooral aan alle leugens. Je ziet in de praktijk vaak dat mensen in verslaving, niet eerlijk kunnen zijn.

Het is een stukje schaamte en de hersens werken niet meer optimaal. Ze denken vaak alleen aan drugs en dit maakt ze emotieloos.

Gelukkig is iemand met een verslaving wel te helpen. Je zult dan ook zien dat iemand in herstel, niet meer de noodzaak of behoefte heeft, om telkens te liegen.

We zien dan ook vaak dat de banden met familieleden en vrienden, hersteld wordt.

Zit iemand in jouw omgeving in de problemen? Ontdek de kracht van een interventie.

Junks stelen

Wanneer iemand echt op de piek van zijn verslaving zit, dan is niemand meer veilig. Ze willen geld hebben en het maakt hun vaak niet meer uit waar dat vandaan komt.

Elke dag horen wij verhalen in onze meetings van verslaafde, die geld hebben gestolen van hun ouders, partner of zelfs kinderen. Het is allemaal super triest (voor beide partijen).

Echter, wanneer iemand stopt met gebruiken, zie je dat er niet meer zoveel geld nodig is. Ze zijn weer in staat om te werken en hun junkiegedrag stopt.

Handige aanvullende informatie: Relatie met een coke gebruiker

Geld lenen aan een verslaafde

Wanneer je geld leent aan iemand met een verslaving dan ben je het kwijt. Je gaat het simpelweg niet terugkrijgen, totdat iemand drugs- of drankvrij is.

Tot die tijd zullen ze alles doen om je te manipuleren!

Daarnaast is het in veel gevallen voor een junk niet mogelijk om te werken. Bijna altijd krijgen nog zoveel mensen geld van ze, dat ze simpelweg verstopperte spelen.

In de meeste gevallen komt het ook nooit meer terug, ook niet na het stoppen met drugs. Dit komt omdat er zoveel schulden zijn dan het praktisch niet meer te overzien is.

Bij Verslavingshulp Nederland hebben wij dan ook warme banden met specialisten op het gebied van schuldsanering.

Het oplossen van schulden is noodzakelijk voor een nieuwe start. Gelukkig wonen wij in een land waar het mogelijk is om een 2de kans te krijgen.

Schuld afschuiven

Iemand met junkiegedrag zal nooit zijn verantwoordelijkheid nemen, het is altijd de schuld van een ander! Ze zijn zielig en de hele wereld is tegen ze.

Op dit vlak trainen wij mensen ook die wij helpen met hun verslaving. Ilja en ik laten ze inzien, dat hun eigen gedrag al deze problemen heeft veroorzaakd.

Je ziet in de loop van de behandeling dan ook altijd, dat het kwartje uiteindelijk valt. Ze nemen weer verantwoordelijkheid en maken het goed met hun naasten.

Dit is een zeer belangrijk stap in hun herstelproces, zeker bij cocaïne gebruikers.

Lui

Iemand die verslaafd is is alleen actief wanneer hij opzoek is naar drugs, of wanneer hij gebruikt heeft. Daarvoor en daarna, liggen ze in hun bed te rotten.

Het grootste nadeel aan junkiegedrag, is dat ze geen baan kunnen behouden. Ze leven vaak in de nacht waardoor opstaan praktisch onmogelijk wordt.

Hoe stop je junkiegedrag?

Wanneer je te maken hebt met junkiegedrag, dan is het belangrijk dat je uit iemand zijn buurt blijft. Je bent simpelweg niet veilig, je weet namelijk nooit wat ze van plan zijn.

Geef ze ook geen geld, dit maakt het probleem alleen maar groter!

Het beste kun je een interventiespecialist inhuren, deze kan je helpen om de verslaafde tot reden te praten.

Vanaf daar kunnen de juiste stappen gezet worden, bel mij voor hulp 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments