woensdag, juli 24, 2024
spot_img
HomeFlakkaZombie Drugs: WTF Gebeurd er met Iemand? - Uitleg

Zombie Drugs: WTF Gebeurd er met Iemand? – Uitleg

Vooraf het afgelopen jaar zien we steeds vaker beelden over “zombie drugs”. We nemen je mee in de wereld van Flakka.

Maar wat zijn deze drugs precies, en waarom wordt het Flakka genoemd?

In deze blog duiken we dieper in op dit fenomeen, de risico’s en wat je kunt doen om jezelf en anderen te beschermen.

Ken je iemand die steeds meer op een zombie begint te lijken? Of zit je zelf aan de Flakka? Laat ons je dan meteen helpen! Dit kan je leven redden.

Advies, hulp of begeleiding nodig? Bel of Whatsapp ons: 06-27052570

Video Opmars van Zombie Drugs

Wat Zijn Zombie Drugs?

Zombiedrugs verwijzen naar stoffen zoals flakka en krokodil. Het zijn synthetische drugs die extreme en soms gevaarlijke reacties bij gebruikers veroorzaken.

De naam “zombie drugs” komt vanwege het feit dat mensen onder invloed van deze stoffen vaak een zombie-achtig gedrag vertonen:

 • Ongecontroleerde bewegingen
 • Gewelddadige uitbarstingen
 • En soms hallucinaties.

Flakka

Flakka, ook wel bekend onder de naam alpha-PVP, is een synthetische cathinone die verwant is aan de stimulanten die in badzout worden gevonden.

Het staat op straat bekend om het veroorzaken van hallucinaties, paranoia en agressief gedrag. Je ziet mensen letterlijk gek worden!

Gebruikers krijgen vaak een verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk en ernstige agitatie ervaren. Het kan het leiden tot ernstige psychoses en gevaarlijke situaties!

Dit is de oplossing wanneer je Flakka verslaafd bent.

Krokodil

Krokodil is een andere gevaarlijke drug, officieel bekend onder de naam desomorfine. Het wordt illegaal geproduceerd en bevat tal van schadelijke chemicaliën.

De bijnaam “krokodil” komt van de vreselijke effecten die het heeft op de huid van de gebruiker. Denk aan schubbenachtig en groen worden, vergelijkbaar met een krokodil.

Het gebruik van deze drug kan direct leiden tot ernstige weefselbeschadiging, infecties en zelfs gangreen, wat vaak resulteert in amputaties. Doe het nooit of stop direct!

De Gevaren van Zombie Drugs

De effecten van deze nieuwe drugs zijn extreem gevaarlijk en onvoorspelbaar.

Naast alle fysieke schade zoals huidproblemen, hartproblemen en orgaanfalen, kunnen ook de psychologische effecten net zo schadelijk zijn.

Hallucinaties en paranoia leiden vaak tot gevaarlijke situaties voor de gebruiker en de mensen om hen heen. In Amerika zie je hele steden erdoor ontsporen!

Fysieke Gevolgen van Zombiedrugs

 1. Huidbeschadiging en Infecties: Vooral bij drugs zoals krokodil, maar ook bij andere synthetische drugs, kunnen ernstige huidproblemen optreden.
 2. Hart- en Bloeddrukproblemen: Verhoogde hartslag en bloeddruk leiden bijna altijd tot hartaanvallen en beroertes.
 3. Orgaanschade: Langdurig gebruik richt ernstige schade aan lever, nieren en andere organen veroorzaken.

Psychologische Gevolgen van Zombie Drugs

 1. Psychoses en Hallucinaties: Gebruikers krijgen intense hallucinaties en paranoïde gedachten ervaren.
 2. Agressief en Gewelddadig Gedrag: Het kan direct leiden tot gevaarlijke situaties voor de gebruiker en de mensen om hen heen.
 3. Verslaving en Afhankelijkheid: Zoals veel andere drugs is zombie drugs sterk verslavend, wat meteen zorgt voor een neerwaartse spiraal van gebruik en misbruik.

Hoe Kun Je Jezelf en Anderen Beschermen?

 1. Voorlichting en Bewustwording: Kennis is macht. Door jezelf en anderen goed te informeren over de gevaren van zombie drugs, kun je helpen voorkomen dat ze worden gebruikt.
 2. Zoek Hulp: Als jij of iemand bent of kent, die je kent worstelt met verslaving, zoek dan contact met ons. Er zijn tal van onderzoeken en behandelprogramma’s beschikbaar.
 3. Gemeenschapsinitiatieven: Betrokkenheid bij initiatieven en het ondersteunen van beleid dat drugsmisbruik vermindert, kan echt een grote impact hebben.

Stoppen met Zombie Drugs

Zombie drugs vormen een groot risico voor individuen en gemeenschappen. Je ziet dat het wereldwijd een probleem is en dat het steeds meer voorkomt in Nederland.

Door bewustwording, goede voorlichting en ondersteuning, kunnen we gezamenlijk ervoor zorgen dat deze dreiging verminderd. Op Verslavingshulp Nederland je kun rekenen!

Het is ten alle tijden belangrijk om altijd waakzaam te blijven en hulp te zoeken wanneer dat nodig is. Bel ons of schrijf je in via het contactformulier als je ons nodig hebt.

Wij zijn zowel telefonisch als via Whatsapp, te bereiken op: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments