...
zaterdag, juli 13, 2024
HomeVerslavingStoppen met Drugs: Hoe doe je Dat? - 3 Super Tips

Stoppen met Drugs: Hoe doe je Dat? – 3 Super Tips

Ik wilde al jaren stoppen met drugs maar dit lukte mij niet zelfstandig. Mijn tips zullen je helpen op cold turkey te stoppen.

Vanaf mijn jeugd waren drugs altijd om mij heen aanwezig, waardoor stoppen nooit bij mij is opgekomen. In mijn omgeving was het normaal om te gebruiken.

Wat begon met wiet en af en toe een xtc-pil, ontwikkelde zich uiteindelijk tot een cokeverslaving. Gelukkig heb ik maar kort met dit hardnekkige probleem geworsteld.

In mijn blog ga ik uitleggen hoe ik ben gestopt met drugs. Hopelijk heb je er wat aan en lukt het jou ook om clean te blijven.

Heb je na mijn tips nog vragen of wil je hulp? Neem dan gerust contact met mij op, dit kan via WhatsApp of door te bellen met 06-27052570

Hoe stoppen met drugs?

Als ik kijk naar iedereen die verslaafd is of regelmatig gebruikt, zie ik dat het vaak begint uit verveling. Veel mensen zijn niet creatief genoeg om iets leuks te bedenken.

In het weekend, uit gewoonte, kiezen veel mensen ervoor om drugs te gebruiken, terwijl ze diep van binnen eigenlijk weten dat het fout is.

In mijn geval was het een combinatie van verveling en de vrienden waarmee ik me omringde. Als je met gebruikers omgaat, is de kans groot dat je zelf ook gaat gebruiken.

De belangrijkste verandering in mijn leven om te stoppen met drugs was het veranderen van mijn vriendengroep en het zoeken naar een hobby.

Het was erg moeilijk omdat ik met veel mensen al meer dan 20 jaar omging. Het waren goede vrienden, maar ze hadden stuk voor stuk problemen die niet werden opgelost.

Bijna iedereen had schimmige handeltjes en niemand hield echt van zichzelf. Ze leefden, net als ik, van dag tot dag en na al die jaren begon dit bij iedereen zijn tol te eisen.

De eerste doden

Wat allemaal erg leuk begon op housefeesten, begon zijn tol te eisen. Ik verloor meerdere kennissen en vrienden aan de gevolgen van drugs.

De meesten namen een overdosis, waardoor hun hart simpelweg stopte. Vooral de combinatie van drugs, viagra en slaapmedicatie bleek fataal.

Je ziet dat veel drugsgebruikers een hartaanval krijgen omdat het lichaam het simpelweg niet meer aankan. Zelf heb ik ook meerdere keren een slecht gevoel gehad over een avond.

Ik had dan te veel gesnoven en lag uiteindelijk met hartkloppingen in mijn bed. De welbekende “plafonddiensten” kent iedereen wel die gebruikt.

De verandering

In mijn geval kwam er een vrouw in mijn leven op wie ik echt stapelgek was. Ik was eigenlijk nog nooit echt verliefd geweest en daardoor zou ik alles voor haar doen.

Ze was er voor mij toen ik echt op het hoogtepunt van mijn verslaving zat. Mijn vader was overleden, ik had ruzie met mijn ex over ons kind, en mijn bedrijven liepen niet optimaal.

Deze blonde godin, die inmiddels mijn ex is, heeft mij erdoorheen geholpen. Ze was altijd lief voor mij en dat zal ik nooit vergeten.

Ik wilde zo graag een leven met haar starten, maar het lukte me gewoon niet. Mijn leven bestond uit allerlei handeltjes, verkeerde vrienden en een vervelend karakter.

Op een dag kreeg ik een wake-up-call toen mijn dochter aangaf dat ze wist van mijn cokeverslaving. Dit had ik nooit verwacht, omdat ik alles deed om haar er buiten te houden.

Deze wake-up-call, in combinatie met mijn droom om een nieuw leven te starten met mijn nieuwe vriendin, zorgde ervoor dat ik besloot te stoppen met drugs.

Ik ging in therapie bij Spoor6 en had elke week één-op-één gesprekken over mijn situatie. Dit was een gigantische stap voor mij, omdat ik normaal gesproken nooit met iemand over mijn problemen praatte.

Echter, als ik mijn dochter en vriendin wilde houden, moest ik veranderen.

De gevolgen van mijn cocaïneverslaving voortzetten zouden uiteindelijk mijn dood betekenen, daar ben ik zeker van.

De eerste maanden

Stoppen met drugs was vrij gemakkelijk, want ik had de knop omgezet. Waar ik enorm veel moeite mee had, was het gewone leven en de intense vermoeidheid.

Het leek alsof mijn lichaam en geest in een soort noodloop gingen. Ik vond het verschrikkelijk, want ik hoopte zo op een flitsende nieuwe start.

Voor mijn gevoel zou iedereen dolblij moeten zijn, zou ik meteen alles weer kunnen, en zouden we lang en gelukkig met zijn allen leven.

Dit kon niet verder van de waarheid liggen!

Omdat ik clean was, zag ik de wereld veel helderder, waardoor ik niet meer met iedereen klikte. Ik ontdekte zelfs dat mijn droomvrouw toch niet helemaal was wie ze zei te zijn.

De dingen die zij mij vertelde over hoe zij was en wat zij nooit zou doen, bleken niet waar te zijn. Daardoor verdween mijn liefde voor haar als sneeuw voor de zon.

Het was een verschrikkelijke tijd waarin ik echt voor mezelf moest kiezen. Je leert tijdens de therapieën om alles op waarde te schatten, en dit wil ik ook met jullie delen!

Ik brak de banden met bijna iedereen uit mijn verleden en besloot me te richten op mezelf, mijn dochter en mijn bedrijven.

Ik had geen betere beslissing kunnen nemen! Ik leef nu mijn eigen leven en dat voelt geweldig.

Met mijn nieuwe vrienden loop ik niet tegen oude (drugs)problemen aan, en met de nieuwe vrouwen in mijn leven heb ik eigenlijk ook nooit issues.

Ik kan echt iedereen die verslaafd is aan drugs adviseren om eens te kijken wat je zelf wilt met je leven. Stop met mensen te pleasen en maak een plan voor de toekomst.

Je zult merken hoe mooi het leven kan zijn wanneer je in jezelf investeert. Tegenwoordig sta ik fluitend op, heb ik mijn droomfiguur, een leuke relatie en lopen mijn bedrijven optimaal.

Het enige wat ik daarvoor hoefde te doen, was eerlijk zijn naar mezelf. Ik wilde mijn oude leven niet meer en besloot het werk erin te steken dat nodig is om te groeien als mens.

3 Tips om te stoppen met drugs

  1. Vertel het aan je omgeving en blijf weg bij “foute” vrienden.
  2. Zorg voor afleiding door een nieuwe hobby te zoeken.
  3. Accepteer hulp wanneer het je niet lukt om zelfstandig te stoppen.

Deze 12 stappen helpen je om te stoppen met je drugsverslaving.

Wat als ik alleen in het weekend gebruik?

Uiteraard bepaal je zelf of je wel of niet een probleem hebt!

Als ik kijk naar mijn persoonlijke ervaringen met drugs, merk ik dat zelfs weekendgebruik je hele week kan verpesten. Ook als het gaat om designer drugs of lachgas!

Wanneer ik losging op zaterdag, werd ik pas weer enigszins helder op woensdag. De cyclus bleef zich herhalen, waardoor ik altijd ofwel naar de klote was of aan het herstellen.

Stoppen met drugs in het weekend is een verstandige beslissing, omdat het lichaam dan de tijd krijgt om te herstellen en gezond te worden.

Optaters in het weekend zijn een aanslag op zowel lichaam als geest.

Wanneer je echt bereid bent om te stoppen met drugs, help ik je graag. Voor meer informatie over het proces kun je me bellen of WhatsAppen op: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments