...
donderdag, september 12, 2024
HomeTrippenPaddo's en Truffels: Wat zijn de Effecten?

Paddo’s en Truffels: Wat zijn de Effecten?

Paddo’s en truffels zijn schimmels waarvan de stof psilocine of psilocybine in zit. Deze stof zorgt ervoor de je in een trip komt.

Paddos worden gebruikt omdat mensen de werkelijkheid op een andere manier willen zien. Trippen zorgt ervoor de realiteit compleet verstoord wordt.

Ik ben vaak getuige geweest van paddo gebruik en ik heb vrienden de gekste dingen zien doen. In het verre verleden durfde iemand niet naar de wc omdat er een boze dwerg stond.

Het is heel bizar om te zien als een boom van een gozer opeens bang is voor een fantasie figuur. Daarnaast heb ik ook vele gevaarlijke situaties door hallucineerde drugs.

Zeker wanneer mensen de straat opgingen, kon er van alles misgaan. Ze steken zonder te kijken over, denken te kunnen vliegen en komen daardoor in allerlei gevaarlijke situaties.

Ik raad je af om paddo’s te gebruiken maar als je toch ooit wil doen, zorg dan dat er iemand bij is die nuchter blijft. Dit kan wel eens je redding worden!

Heb jij een probleem met drugs? Laat mij je helpen! Bel of whatsapp: 06-27052570

De geschiedenis van paddos

Paddo’s worden door verschillende culturen en over de hele wereld gebruikt. Dit gebeurd al vele duizenden jaren, en het lijkt erop dat het niet snel zal verdwijnen.

Als je kijkt in Nederland dan worden truffels niet zo heel veel verkocht. De enige doelgroep zijn vaak mensen die tripmiddelen meenemen naar het bos of andere rustige plekken.

De makkelijkste en snelste manier om paddos te gebruiken, is door ze te eten. Mocht je dit niet lukken vanwege de verschrikkelijke smaak, dan kun je er ook thee van maken.

Binnen enkele uren zul je de meeste bizarre kleuren zien en alles om je heen veel intenser beleven. Men zegt dat het verslavend is maar wij komen het weinig in de kliniek tegen.

Lees ook: wat is een Ayahuasca?

Wat is het verschil tussen paddo’s en truffels?

In smartshops vindt je meerder soorten schimmels die de werkzame stof psilocine bevatten. Paddenstoelen die op zo’n schimmel groeien noemen we paddo’s.

Wanneer de schimmel de ondergrondse opslagplaatsen aanmaakt voor de voedingsstoffen, dan noemen we dit truffels (tripknollen).

Er zijn dus niet zo heel veel verschillen omdat paddos en truffels beide dezelfde werkzame stoffen hebben. Het grootste verschil zit hem in hoe sterk het tripmiddel is.

Je ziet dan ook veel mensen bad gaat om het heel moeilijk is om te doseren met truffels en paddo’s. Uit eigen ervaring kan ik je melden dat een bad trip door paddenstoelen intens is.

Het belangrijkste is dat je tegen jezelf blijft praten dat het allemaal niet echt is. Je moet je blijven realiseren dat je in een trips zit anders wordt je helemaal gek!

Dit is ook zo wanneer je tipmiddelen koopt zoals LSD of 2C-B.

Welke effecten hebben paddo’s?

Als ik kijk naar mijn eigen ervaring met paddo’s dan begint het te werken na een half uur. Er zijn ook wel eens avonden geweest dat het net wat langer duurde.

Bij mij begon het altijd met visuele effecten zoals muren die begonnen te bewegen. Je ziet alles in een soort golf en je kan er uren naar blijven kijken.

Ik weet nog een keer dat ik uren heb gekeken naar een kaars. Volledig in de ban van het vuur vergat ik alle tijd. Pas toen mijn vriendin tegen me begon te praten kon ik het loslaten.

Een ander effect die ik persoonlijk erg fijn vond was het luisteren van muziek. Sommige nummers waren zo intens, dat ik er volledig in opging.

Als ik kijk naar de nadelen van paddo’s, dan waren het mijn gedachtegangen. Regelmatig kwam ik in de knoop met mijzelf door allerlei slechte gevoelens.

Met dat betreft is het belangrijk dat je bij drugs uit de buurt blijft wanneer je een slechte bui hebt. Gevoelens worden namelijk verstrekt waarom het je avond echt kan verpesten.

Hoe herken je een gebruiker en wat moet je doen als het fout gaat?

Zowel truffels als paddo’s, hebben een direct effect op het lichaam. Zo ontspannen je spieren en worden de pupillen groter.

Hoe meer je neemt hoe groter de effecten zullen zijn!

Wanneer je ziet dat iemand bad gaat, dan is het belangrijk om bij diegene te blijven. Zorg dat iemand een goed gevoel krijgt. Praat over dingen die hem of haar oppeppen.

Zo kun je beginnen over leuke tijden samen, bepaalde vakanties of alledaagse onderwerpen. Door dit te doen vergeet iemand de negatieve gedachtes vrij snel.

Hoelang duurt een trip met paddo’s en wat zijn de risico’s?

Je leest op internet dat paddo trips vaak 3 tot 4 uur duren, bij mij was dit vaak langer. Er zijn avonden geweest dat ik pas in de ochtend weer enigszins bijkwam.

Uiteraard is de lengte van je trip, afhankelijk van de doses die je neemt. In mijn groep namen we al vrij snel te veel, dit zorgde dat ook altijd voor de nodige problemen.

Als ik kijk naar de risico’s van paddos dan zijn dit er wel een aantal. Wat ik zelf super vervelend vond, is dat ik mij vaak angstig of in de war voelde.

Zo werd ik vanuit het niets wantrouwig naar mensen en had ik geen controle meer over mijn gedachten. Met dat betreft kan een paddotrip een nare ervaring zijn!

Zeker als je psychische klachten hebt zoals depressie, dan moet je ver uit de buurt blijven bij paddo’s of andere psychedelica. Je loopt een grote kans op een bad-trip!

Wat zegt de wet over paddos en truffels?

Sinds 2008 staan paddo’s op lijst II van de opium weten vallen daardoor onder softdrugs. Alleen bakjes waarmee je magic mushrooms kunt kweken, zijn nog legaal te koop.

Wanneer je zelf paddos wil gaan kweken, dan ben je strafbaar zodra de paddenstoelen boven de grond komen. Overtredingen die je een strafblad zullen opleveren!

Stoppen met paddo’s of andere drugs

Wanneer je drugs nodig hebt om de realiteit te vergeten, dan heb je in principe een probleem. Je ziet dan ook steeds meer jongeren die worstelen met een verslaving.

Verslavingshulp Nederland is er voor jong- en oud, wij helpen iedereen! Dus mocht je aan paddo’s verslaafd zijn, dan moet je weten dat er hulp is!

Heb je vragen of wil je met mij overleggen? Bel of whatsapp mij dan: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.