donderdag, juni 6, 2024
spot_img
HomeGokkenHulp bij Gokverslaving: Zo kun Jij Stoppen met Gokken

Hulp bij Gokverslaving: Zo kun Jij Stoppen met Gokken

Mijn traject door de wereld van gokverslaving overspant ruim twintig jaar, een tijd waarin ik niet alleen mijn eigen strijd voerde, maar ook waardevolle inzichten verkreeg in de ingewikkelde aard van deze aandoening. Wij bieden moderne hulp bij verslaving.

Ik ben Geert Jan Hendrik, mede-initiatiefnemer van Verslavingshulp Nederland.

Mijn eigen reis uit de klauwen van gokverslaving heeft me direct geconfronteerd met de vernietigende gevolgen ervan op mijn leven en de blijvende emotionele schade die het mijn naasten heeft toegebracht.

Met gespecialiseerde kennis in zowel gok- als cocaïneverslaving, heb ik samen met Ilja Reiman Verslavingshulp Nederland tot stand gebracht. Ons streven? Het bieden van ondersteuning die past bij de actuele problematiek van verslaving.

We identificeren de gebreken binnen de conventionele verslavingszorg en zetten ons in om te innoveren met behandelingen die daadwerkelijk aansluiten bij de hedendaagse noden.

Bij ons tref je niet alleen een plek voor veilig herstel aan, maar ook een gemeenschap die jouw situatie kent en je bijstaat op je pad naar een gezonder en vreugdevoller bestaan.

Ik verzeker je uit eigen ervaring dat wij jouw situatie begrijpen en een weg naar herstel bieden. Door onze ervaring kunnen wij je van een gokverslaving afhelpen.

Het is goed om te weten dat onze diensten gedekt zijn door jouw zorgverzekering!

Vrijblijvend even Bellen of Whatsappen? Neem contact op: 06-27052570

Stok achter de Deur

Met DigiD is het mogelijk voor jou of je partner om een permanent verbod voor online gokken te activeren. Dit voorkomt de toegang tot online spelplatforms en fysieke locaties. Dit is mogelijk via het Cruks register.

Herkennen van Gokverslaving

Gokverslaving, ook bekend als pathologisch gokken, manifesteert zich door een onweerstaanbare drang om te gokken, ongeacht de negatieve gevolgen.

Tekenen kunnen variëren van liegen over gokgewoonten tot financiële problemen en het verwaarlozen van persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden.

Het herkennen van deze signalen is cruciaal voor het zoeken naar hulp.

De Eerste Stappen Naar Hulp Zoeken

Het erkennen van het probleem is een moedige eerste stap. Voor velen is dit het moeilijkste deel. Vervolgens is het belangrijk om hulp te zoeken.

Dit kan variëren van het praten met een vertrouwde vriend tot het zoeken van professionele hulp voor gokken.

Er zijn verschillende bronnen beschikbaar, waaronder zelfhulpgroepen zoals Anonieme Gokkers, en professionele counseling of therapie.

Behandelingsopties en Herstelprocessen

Behandeling voor gokverslaving kan individuele of groepstherapie omvatten, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van cognitieve gedragstherapie (CGT) om de gedachten en gedragingen die tot gokken leiden, te veranderen.

In sommige gevallen kan medicatie helpen bij het beheersen van stoornissen zoals depressie of angst. Zelfzorg is ook een belangrijk aspect van herstel, inclusief het opbouwen van een ondersteunend netwerk van vrienden en familie.

Laat het duidelijk zijn: wij zijn geen voorstander van medicatie. Verslavingshulp Nederland richt zich meer op het aanpakken van de problemen en het trainen van lichaam en geest.

Ontdek waarom gokken zo verslavend is.

Langetermijnstrategieën voor Herstel

Herstel van gokverslaving is een langdurig proces met ups en downs.

Langetermijnstrategieën omvatten het leren herkennen en vermijden van triggers, het vervangen van gokactiviteiten door gezonde alternatieven, en het onderhouden van een evenwichtige levensstijl met voldoende rust, voeding en lichaamsbeweging.

Het is ook nuttig om toegang te hebben tot een noodplan voor momenten van drang. De gokverslaving hulp die wij bieden wordt overigens ook vergoed door je verzekeraar.

Verhalen van Herstel

Inspirerende verhalen van herstel kunnen een krachtige motivator zijn. Deze getuigenissen bieden hoop en laten zien dat, hoewel de weg naar herstel uitdagend is, het absoluut mogelijk is om een leven vrij van gokken te leiden.

Het delen van ervaringen kan ook helpen om het stigma rond gokverslaving te verminderen en anderen aan te moedigen hulp te zoeken.

Conclusie: Hulp bij Gokverslaving Werkt!

Gokverslaving is een ernstig maar behandelbaar probleem. Ook als het gaat om online gokken dan kunnen wij veel voor je betekenen.

Met de juiste hulp en ondersteuning kunnen degenen die ermee worstelen succesvol herstellen en weer controle over hun leven krijgen.

Het is nooit te laat om hulp te zoeken, en er is altijd hoop op herstel. Door de eerste stap te zetten, open je de deur naar een nieuw hoofdstuk in je leven.

Professionele Hulp bij Gokverslaving

Als jij of iemand die je kent worstelt met gokverslaving, moedig ik je aan om vandaag nog actie te ondernemen.

Zoek professionele hulp, sluit je aan bij een zelfhulpgroep, en begin je reis naar herstel. Onthoud dat je niet alleen bent; onze gemeenschap staat klaar om je te ondersteunen.

Advies of hulp nodig? Contact mij: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments