zaterdag, juni 8, 2024
spot_img
HomeGokkenGokken: Zo Stop Jij De Duivel in Jouw Hoofd

Gokken: Zo Stop Jij De Duivel in Jouw Hoofd

Gokken heeft mijn leven meer dan 20 jaar voor een groot deel bepaald. Het kostte mij buiten geld ook vele relaties. Toch vond ik een uitweg!

In totaal ben ik meer dan een miljoen euro verloren, zonder ooit echt te begrijpen waarom ik bleef doorspelen. Het leek alsof een stem in mijn hoofd alles kon rechtvaardigen.

Zo slaagde ik erin mijn hele salaris te vergokken en daarna te doen alsof er niets aan de hand was, terwijl ik diep van binnen wist dat ik mijn rekeningen nog moest betalen.

Terugkijkend realiseer ik me dat ik vooral speelde voor de rust die het me gaf. Fair Play bood een speciale hoek waar ik dagenlang kon zitten, een vertrouwde plek die sinds mijn veertiende als een tweede thuis voelde. Je bent echter in het huis van de duivel!

Elke gokker weet zichzelf moeiteloos voor de gek te houden. Zo liet ik mijn pinpas thuis, overtuigd dat ik hem niet zou halen bij verlies – een naïeve gedachte, gezien ik al jaren had bewezen dat ik geen controle had wanneer ik verloor.

Wie was die stem die me steeds influisterde dat alles goed zou komen? Hoe kon ik zo zeker zijn dat ik mijn verliezen terug zou winnen? Waarom kon ik mijn verlies zo gemakkelijk accepteren? Het is de duivel die je geest volledig in zijn macht heeft.

Maar geloof me, het is mogelijk om je te bevrijden van deze greep! Laat mij je helpen.

Vrijblijvend even Bellen of Whatsappen? Contact mij: 06-27052570

Hoe ben ik gestopt met gokken?

Om te stoppen met gokken, moet je echt de boden raken. Er komt een moment waarop elke gokker beseft dat het genoeg is geweest. Hoe je moet stoppen weet je misschien nog niet, maar je weet dat het noodzakelijk is.

Dit keerpunt bereikte ik ongeveer 10 jaar geleden, toen ik financieel en mentaal aan het einde van mijn latijn was. Zelfs het geld dat ik verdiende met werk en andere activiteiten was niet genoeg om mijn gokverslaving in stand te houden.

Ik realiseerde me dat ik geestelijk uitgeput was; er moest iets veranderen.

Als een trotse man vond ik het moeilijk om toe te geven dat ik hulp nodig had. Ik dacht sterk genoeg te zijn om op eigen houtje te stoppen. Echter, niets was minder waar.

Wil je even of levenslang stoppen met spelen? Schrijf je in bij Kruks register.

De Weg naar Verandering

Mijn beeld van hulp bestond uit stoffige, oude mannen die zelf knettergek waren. Waarom zou ik iemand vertrouwen die zelf nog nooit had gegokt? Toch wist ik dat ik die eerste stap moest zetten. Ik had al mijn geld vergokt en stond met mijn rug tegen de muur.

Ik opende me tegenover mijn familie over mijn gokprobleem. Hun reactie was teleurstellend en totaal onverwacht.

Vreemd genoeg had ik altijd het idee dat niemand echt begreep hoe ik me voelde. Het bleek dat iedereen juist zat te wachten tot ik mijn verslaving erkende.

Samen gingen we op zoek naar psychologen gespecialiseerd in gokverslavingen. Ik kwam terecht bij een man in Lelystad die precies voldeed aan mijn verwachtingen: ouder en een beetje stoffig.

Mijn eerste impuls was om direct te vertrekken. Echter, ik bleef zitten, gebroken als ik was, wetend dat ik alle hulp kon gebruiken die er was – hulp die deze man, tegen alle verwachtingen in, perfect kon bieden.

Hoewel hij misschien geen persoonlijke ervaring met gokken had, wist hij precies mijn pijnpunten te identificeren. Hij was meer dan capabel om mij de handvatten te bieden die ik nodig had om een nieuw leven op te bouwen.

Ik werd met elke sessie sterker, en onze gesprekken doken dieper en dieper in de kern van mijn problemen. Mijn behoefte om te gokken nam aanzienlijk af. Maar ik vroeg mij altijd af: waarom is gokken verslavend?

Een belangrijke beslissing

Na ongeveer tien sessies werd het tijd om een definitieve beslissing te nemen over mijn gokverslaving. Gokken had mijn leven al genoeg schade berokkend en het was tijd om terug te vechten.

Ik had geleerd hoe ik weerstand kon bieden tegen die innerlijke stem die me aanspoorde om te gokken. Tot op de dag van vandaag ben ik ongelooflijk dankbaar voor de inzichten en technieken die ik heb opgedaan.

Wanneer dat kleine duiveltje in mijn hoofd probeert mij te verleiden tot gokken, weersta ik hem meteen. Ik maak hem duidelijk dat ik zijn spelletje doorzie en er niet in meega.

Ik erken zijn aanwezigheid, maar laat hem duidelijk weten dat ik sterker ben!

Opvallend genoeg verschijnt hij voornamelijk nog in moeilijke tijden, zoals op dagen van verlies en rouw, wanneer ik behoefte heb aan rust.

Dankzij mijn trainingen herken ik deze valkuilen en geef ik er niet aan toe. Dit was de enige manier om van mijn gokverslaving af te komen.

De Sleutel tot Succes

Wanneer je stopt met gokken, ontdekte je opeens dat je zeeën van tijd overhoud. Hoe je daar mee omgaat leer je bij hulp voor een gokverslaving.

Daarnaast houd je voldoende geld om leuke dingen te ondernemen, een verandering waar zowel ik als mijn omgeving even aan moesten wennen.

Voor het eerst kon ik langer dan tien minuten op verjaardagen blijven. Zelfs mensen met wie ik voorheen een gespannen relatie had, stonden nu meer open voor mijn aanwezigheid.

Gelukkig had ik tijden mijn gokperiode geen schulden gemaakt bij vrienden of familie, noch had ik ooit van ze gestolen. Mijn inkomen kwam uit werk en andere bezigheden op straat. Mijn verslaving moest immers gefinancierd worden.

Hoewel alles in mijn leven een positievere wending nam, was het een uitdaging om te wennen aan de overvloed aan vrije tijd. Wat moest ik op vrijdag- of zaterdagavond doen? Al mijn “vrienden” bevonden zich immers in de gokhal!

Het leven zonder gokken

Mijn grootste uitdaging was niet zozeer het stoppen met gokken, maar het herstructureren van mijn leven zonder de constante spanning van de gokhal en mijn vroegere omzwervingen op straat.

Tijdens mijn therapie sessies kwam een oude passie van mij weer bovendrijven: trainen. Een activiteit die ik jarenlang had verwaarloosd omdat gokken al mijn tijd opslokte.

Gedurende die jaren was mijn gewicht opgelopen tot 130 kilo, een situatie waar ik dringend verandering in moest brengen. Op aanraden van mijn psycholoog begon ik minstens twee keer per week te trainen.

Deze routine zou niet alleen mijn fysieke gezondheid ten goede komen, maar ook mijn mentale welzijn en het opbouwen van een sociaal leven ondersteunen.

Met lood in mijn schoenen, maar vastberaden voor een nieuwe start, zette ik mijn eerste stappen in de sportschool. Een beslissing die mijn leven compleet veranderde!

Het gedrag van een gokker is ook verschrikkelijk voor de omgeving. Verslavingshulp Nederland biedt hulp voor gokkers maar ook voor hun familie.

Een Sterk Lichaam is een Sterke Geest

Fitness heeft mij het leven gegeven wat ik zocht. Zo ontmoette ik nieuwe mensen die bezig waren met hun gezondheid. Ze gokte niet en gebruikte geen drugs.

Het was voor mij de perfecte omgeving om mijzelf te vinden. Tegenwoordig train ik elke dag en is gokken geen onderdeel meer van mijn leven. Al blijf ik altijd om mijn hoeden!

Ben Jij ook Klaar met Gokken?

Mijn naam is Geert Jan Hendrik, en als mede-oprichter van Verslavingshulp Nederland heb ik, in samenwerking met Ilja Reiman, een praktijkgerichte methode ontwikkeld voor iedereen die worstelt met een gokprobleem.

Wij bieden geen overbodige theorieën, maar concrete, toepasbare strategieën die daadwerkelijk verschil maken. Dit blog heb ik geschreven om jou te laten zien dat ik precies weet waar je doorheen gaat.

Ik begrijp je uitdagingen, maar belangrijker nog, ik ken de weg naar herstel. Ik zou heel graag mijn inzichten met je delen, zodat ook jij de kans krijgt op een nieuw begin. Net als ik, verdien jij een tweede kans!

Mocht je mij nodig hebben dan kun je mij persoonlijk bereiken: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments