zondag, juni 23, 2024
spot_img
HomeInterventieVerslavend Gedrag: Hoe Herken Je Het? - 5 Tekenen

Verslavend Gedrag: Hoe Herken Je Het? – 5 Tekenen

Verslavend gedrag kan echt verschillende vormen aannemen en kan soms moeilijk zijn om het direct te herkennen.

Hier zijn een paar tekenen die kunnen wijzen dat iemand verslaafd is:

  1. Compulsief gedrag: Herhaaldelijk en obsessief bezig zijn met een activiteit, zelfs als het negatieve gevolgen heeft voor je leven, werk of relaties.
  2. Verlies van controle: Niet in staat zijn om te stoppen met het gedrag, zelfs als je het wilt, en merken dat je steeds meer tijd en middelen besteedt aan de activiteit.
  3. Ontwenningsverschijnselen: Het ervaren van negatieve fysieke of emotionele symptomen wanneer je probeert te stoppen met het gedrag, zoals prikkelbaarheid, angst of fysieke ongemakken.
  4. Tolerantie: De behoefte om steeds meer van het gedrag te doen om hetzelfde gevoel van bevrediging te bereiken.
  5. Ontkenning: Het bagatelliseren van de problemen die het gedrag veroorzaakt en het weigeren om de ernst ervan onder ogen te zien.
  6. Prioriteit geven aan het gedrag: Het opofferen van andere belangrijke activiteiten, zoals werk, relaties of hobby’s, om tijd te kunnen besteden aan het verslavende gedrag.

Als je merkt dat je deze tekenen bij jezelf of een ander ziet, dan is het belangrijk om hulp te zoeken voor een verslaving via  06-27052570

Wij kunnen je helpen om het verslavende gedrag en onderliggende problemen op te lossen!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments