zondag, juni 23, 2024
spot_img
HomeHulpDrugs | 10 Meest Gebruikte Soorten - Verslavingshulp

Drugs | 10 Meest Gebruikte Soorten – Verslavingshulp

Verslavingshulp Nederland geeft je graag inzicht in de meest gebruikte soorten drugs. Ontdek alles wat wiet tot speed!

Mocht je in de problemen zitten met drugs dan moet je mij even bellen of whatsappen. Ik kan je precies uitleggen wat je moet doen om je leven om te gooien: 06-27052570

1. Cocaïne

Cocaïne is een zeer krachtig stimulerend middel, oorspronkelijk gewonnen uit de bladeren van de cocaplant, voornamelijk geproduceerd in Zuid-Amerika.

Als een soort wit poeder of kristal gebruikt, beïnvloedt het metten het centrale zenuwstelsel, wat resulteert in intense euforie en een verhoogde energie.

Het remt de heropname van dopamine in je hersenen, waardoor dit ‘plezierhormoon’ zich ophoopt en gebruikers een zeer kortdurende, maar erg krachtige high ervaren.

Helaas kan cocaïne erg verslavend zijn en leiden tot ernstige lichamelijke en psychologische gezondheidsproblemen, waaronder hartproblemen, paranoia en zelfs depressie.

Illegaal gebruik zorgt voor sociale en economische gevolgen, waardoor cocaïne gebruik wereldwijd een belangrijk gezondheidsprobleem vormt.

2. Speed

Speed is de straatnaam voor stimulerende middelen die op straat naar amfetamine of methamfetamine verwijzen.

Deze stoffen stimuleren je centrale zenuwstelsel, wat kan leiden tot verhoogde energie, alertheid en concentratie. Gebruikers zijn vaak dagenlang wakker!

Medisch worden sommige vormen van speed gebruikt bij aandoeningen zoals narcolepsie en ADHD. Illegaal gebruik in poedervorm of pillen, zorgt voor een snelle en intense high.

Speed verhoogt direct het niveau van dopamine en noradrenaline in je hersenen. Dit kan leiden tot een bizar gevoel van euforie.

Langdurig gebruik kan zelfs leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, angst, paranoia en verslaving.

3. GHB

GHB (gamma-hydroxyboterzuur) is een centraal zenuwstelsel depressivum dat vroeger als verdovingsmiddel werd ontwikkeld.

Het wordt tegenwoordig vaak illegaal gebruikt als partydrug vanwege de ontspannende en euforische effecten.

In een lage doses kan GHB soms een gevoel van welzijn en ontspanning geven, terwijl hogere doses extreem gevaarlijk zij.

Het kan leiden tot bewusteloosheid, misselijkheid en zelfs coma! GHB wordt op straat als een kleurloze vloeistof verkocht, vaak vermengd met frisdrank.

Vanwege zijn effecten op bewustzijn en geheugen staat het ook wel bekend als een “date rape”-drug. Elk weekend maakt deze drugs enorm veel slachtoffers!

Misbruik van GHB kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en verslaving, wat het gebruik zeer riskant maakt.

4. 3MMC

3MMC (3-methylmethcathinone) kun je zien als een synthetisch stimulerend middel dat behoort tot de klasse van cathinonen, chemisch verwant aan stoffen zoals mefedron.

Het werkt direct op het centrale zenuwstelsel en veroorzaakt een snelle toename van energie, euforie en prikkelbaarheid.

Het wordt in het uitgaansleven vaak gebruikt als recreatieve drug, dit vanwege de stimulerende en sociale effecten.

3-MMC brengt echter serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals:

 1. Verhoogde hartslag
 2. Bloeddruk
 3. Angst
 4. En potentieel verslavend gedrag.

3-MMC is nog relatief nieuw, waardoor er weinig gegevens nog zijn over de langetermijneffecten van deze drugs.

Het gebruik ervan is in veel landen nu gereguleerd of verboden door de groeiende bezorgdheid over de risico’s. Gebruik jij het? Laat ons je helpen!

5. HASJ en Wiet

Hasj en wiet zijn beide afkomstig van de cannabisplant en worden vaak gebruikt als recreatieve drugs, dit vanwege hun psychoactieve effecten.

 • Hasj: Dit is een product dat vaak wordt gemaakt door het hars van de cannabisplant te verzamelen en samen te persen tot blokjes of plakken. Er zit doorgaans een hogere concentraties THC (tetrahydrocannabinol) in, de stof die verantwoordelijk is voor het high-gevoel.
 • Wiet: Wiet zijn de gedroogde bloemtoppen van de vrouwelijke cannabisplant. De toppen worden gerookt of verdampt en bevatten zowel THC als andere cannabinoïden. Een bekend voorbeeld hiervan is CBD (cannabidiol).

Zowel Hasj als Wiet, kunnen gevoelens van ontspanning en euforie veroorzaken. Echter, er kunnen ook vervelende bijwerkingen zoals angst en paranoia ontstaan.

6. Heroïne

Heroïne is een zeer krachtig en verslavend opiaat dat vroeger is ontwikkeld uit morfine, een natuurlijke stof uit de papaverplant. Het is een echte killer en zorgt voor veel daklozen!

Het wordt op straat verkocht als een wit of bruin poeder, of als een plakkerige substantie die bekendstaat als “black tar”.

Heroïne wordt meestal gespoten maar kan ook gesnoven of gerookt worden. Na gebruik zullen de effecten super snel optreden via de bloedbaan.

Het is een drug die zorgt voor een intense euforische high, die wordt gevolgd door een staat van ontspanning en verdoving.

Heroïnegebruik zorgt altijd voor ernstige gezondheidsrisico’s, zoals:

 1. Ademhalingsproblemen
 2. Overdoses
 3. Infecties door het delen van naalden en langdurige verslaving
 4. Sociale, economische en medische problemen.

Verslavingshulp Nederland kan je van een heroïne verslaving afhelpen. Heb je ons nodig? Laten we dan eens vrijblijvend in gesprek gaan met elkaar.

7. Ketamine

Ketamine is een anestheticum dat destijds werd ontwikkeld voor medische en veterinaire toepassingen. Tegenwoordig zie je het echter steeds meer op jongeren feestjes.

Keta wordt overigens nog steeds gebruikt in ziekenhuizen voor pijnbestrijding en als verdovingsmiddel, vooral bij korte ingrepen.

Recreatief gezien wordt het steeds vaker als “clubdrug” gebruikt omdat het hallucinogene en dissociatieve effecten heeft. Toch is het een drugs die erg gevaarlijk is!

Ketamine kan gebruikers namelijk een gevoel van loskoppeling van hun lichaam en omgeving geven, wat vaak “k-hole” wordt genoemd. Dit moet je niet willen!

Hoewel veel jongeren een gevoel van ontspanning en euforie ervaren, kunnen hogere doses meteen leiden tot:

 1. Verwarring
 2. Geheugenverlies
 3. Hallucinaties.

Misbruik van Keta kan resulteren in afhankelijkheid en gezondheidsproblemen, zoals nier- en blaasschade en cognitieve stoornissen.

8. LSD

LSD is een synthetisch hallucinogeen drugs, die bekend staat om zijn krachtige en geest veranderende effecten. Het opent een deur in de hersenen die gesloten moet blijven!

LSD is ontdekt in 1938 door een Zwitserse chemicus genaamd Albert Hofmann.

Lysergsäure Diäthylamid veroorzaakt bij inname een veranderde waarnemingen, intense visuele hallucinaties en een vervormde beleving van tijd en ruimte.

Dit soort effecten, ook wel “trips” genoemd, kunnen tot wel 12 uur aanhouden! LSD kun je het beste in kleine doseringen innemen via papierblaadjes, gelatine of suikerklontjes.

Hoewel de stof van LSD over het algemeen niet als fysiek verslavend wordt beschouwd, kunnen gebruikers negatieve ervaringen hebben, zoals angst, paranoia en een “bad trip.”

Herhaald gebruik van LSD kan leiden tot langdurige psychologische effecten, zoals hallucinogen persisting perception disorder (HPPD).

Bad trips komen veel voor en het kan leiden tot ernstige psychische problemen. Heb jij daar ook last van? Neem dan contact mij op en ik help je ervan af.

9. XTC

XTC, in de clubs ook bekend als ecstasy of MDMA (3,4-methyleendioxymethamfetamine), is een synthetische drug die stimulerende en entactogene effecten heeft.

Het wordt veel tijdens feesten of in clubs gebruikt vanwege:

 1. De gevoelens van euforie
 2. Verhoogde energie
 3. Emotionele verbondenheid

De effecten van een pilletje duren meestal drie tot zes uur en omvatten:

 1. Verhoogde prikkelbaarheid
 2. Een veranderde waarneming van tijd
 3. En verbeterde sociale interactie.

Het gebruik van XTC kan ook tot veel ongewenste bijwerkingen leiden, zoals misselijkheid, uitdroging, verhoogde hartslag, angst en verstoorde slaap.

Langdurig of intensief gebruik van XTC kan schade veroorzaken aan het serotoninesysteem in de hersenen, wat kan resulteren in stemmingswisselingen en geheugenproblemen.

10. MIAUW

Miauw miauw is de informele naam voor mefedron, ook bekend als 4-MMC.

Dit is een synthetische stimulerende stof die in de basis vergelijkbaar is met cathinonen. Dit zijn basis stoffen die veel voorkomen in de khatplant.

MIAUW werd populair als een recreatieve drug vanwege alle stimulerende en euforische effecten die het biedt. Daarbij is het ook betaalbaar en makkelijk te verkrijgen.

Deze drugs zorgt voor een verhoogde energie, een gevoel van opwinding en een verhoogd gevoel van verbondenheid. Je kunt het slikken, snuiven of spuiten.

Ondanks de populaire effecten zijn er serieuze gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik, zoals:

 1. Verhoogde hartslag
 2. Hypertensie
 3. Misselijkheid
 4. Paranoia
 5. En het risico op verslaving.

Miauw is daarom in veel landen verboden vanwege de vele gevaren!

Wanneer ben je verslaafd aan drugs?

In onze kliniek spreken wij van een drugsverslaving wanneer men er afhankelijk van is. Drugs speelt continue een rol in je leven en niet op een positieve manier.

Je hoeft niet dagelijks te gebruiken om toch een groot probleem te hebben met drugs. Soms kan een weekend gebruiker zich verschrikkelijk slecht voelen door zijn gebruik.

Wanneer je in het weekend tot het gaatje gaat dan kun je best wel eens dagen nodig hebben om te herstellen. Je bent dus ingebruik of aan het herstellen!

Hoe kom je van drugs af?

Wanneer je verslaafd bent aan drugs dan is belangrijk om de juiste hulp te krijgen. Welke dat voor jou is moet worden uitgezocht.

Verslavingshulp Nederland kijkt echt naar de persoon zelf. Op deze manier zal je nooit in onprettige situaties komen. Dit vergroot je kansen op herstel enorm!

Mocht je een keer vrijblijvend met ons willen praten dan kun je dit gratis doen. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is jezelf bij ons aan te melden: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments