zondag, juni 23, 2024
spot_img
HomeGokkenStoppen met Gokken: Zo krijg Jij je Leven weer Terug

Stoppen met Gokken: Zo krijg Jij je Leven weer Terug

Wil je stoppen met gokken? Dan is het belangrijk dat je mijn verhaal leest en ontdekt hoe ik er mee ben gestopt. Het zal je hoop geven.

Als Geert Jan Hendrik heb ik meer dan twee decennia in de greep van het gokken geleefd. Het was een strijd die me bijna mijn ziel kostte. De reis was zwaar, met vele dalen, maar uiteindelijk heb ik de ketenen van het gokken weten te verbreken.

Deze overwinning kwam niet zonder hulp; door de juiste ondersteuning en onwankelbare toewijding ben ik erin geslaagd mijn leven terug te winnen.

De inzichten en lessen die ik gedurende mijn eigen herstel en door het begeleiden van anderen heb opgedaan, heb ik omgezet in een praktische training.

Deze training is ontworpen met het oog op de unieke uitdagingen waarmee gokkers worden geconfronteerd. Mijn doel is niet alleen om je te helpen stoppen met gokken, maar ook om je de gereedschappen te geven die je nodig hebt voor een blijvend herstel.

Laat mijn verhaal een testament zijn van hoop en mogelijkheid. Samen kunnen we de cyclus doorbreken en bouwen aan een fundament voor een gokvrij leven.

Ik ben hier om je door elk stadium van je herstel te leiden, met de empathie, kennis en steun die nodig zijn. Ik help je stoppen met gokken, stap voor stap, dag voor dag.

Vrijblijvend even Bellen of Whatsappen? Contact mij: 06-27052570

De Realiteit Onder Ogen Zien

Erkenning is cruciaal. Het erkennen dat gokken meer dan een hobby is geworden en je leven negatief beïnvloedt, is een moeilijke, maar essentiële eerste stap.

Deze realisatie kan gepaard gaan met schaamte, schuldgevoelens of ontkenning, maar het is belangrijk om te onthouden dat verslaving een ziekte is, geen karakterfout.

Twijfel je of je partner gokt? Dit is het gedrag van een gokker.

Zoek Hulp en Ondersteuning

Je hoeft deze strijd niet alleen aan te gaan. Er zijn tal van bronnen beschikbaar voor ondersteuning en begeleiding:

  • Professionele therapie: Een therapeut kan je helpen de onderliggende oorzaken van je gokverslaving te begrijpen en te werken aan herstelstrategieën.
  • Supportgroepen: Groepen zoals Verslavingshulp Nederland bieden een gemeenschap van mensen die soortgelijke uitdagingen hebben ervaren.
  • Familie en vrienden: Open zijn tegenover dierbaren kan niet alleen emotionele steun bieden, maar ook een laag van verantwoordelijkheid toevoegen aan je herstelproces.

Speel je veel online? Lees dan waarom je bij online gokken nooit zult winnen.

Strategieën voor Herstel bij stoppen met gokken

  • Vermijd triggers: Identificeer situaties, gevoelens of mensen die de drang om te gokken triggeren en probeer deze te vermijden of voor te bereiden op hoe je ermee omgaat.
  • Financiële controle: Overweeg om de controle over je financiën tijdelijk over te dragen aan een vertrouwde vriend of familielid om de verleiding te verminderen.
  • Zoek alternatieven: Vind hobby’s of activiteiten die voldoening geven zonder de negatieve gevolgen van gokken.
  • Stel doelen: Focus op korte- en lange termijn doelen die niets met gokken te maken hebben. Dit kan helpen om een nieuw gevoel van doel en richting in je leven te brengen.

Het Belang van Zelfzorg

Herstel van een gokverslaving gaat niet alleen over het stoppen met gokken; het gaat ook over het opbouwen van een gezonder, gelukkiger leven. Zelfzorg is hierbij cruciaal:

  • Fysieke gezondheid: Regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende slaap kunnen de mentale helderheid verbeteren en stress verminderen.
  • Mentale gezondheid: Technieken zoals trainen, mindfulness, meditatie of journaling kunnen helpen bij het beheren van stress en het verwerken van emoties.

Een Boodschap van Hoop

Herstel is een reis met ups en downs. Er zullen momenten zijn van twijfel en terugval, maar elke stap die je zet, is een stap in de richting van een vrijer leven.

Geloof in jezelf en in de mogelijkheid van verandering. Jouw reis naar herstel kan anderen inspireren om ook de stap te zetten.

Hulp voor Stoppen met Gokken

Het kan aanvoelen alsof het stoppen met gokken een onoverkomelijke opgave is, maar laat je verzekeren: er bestaat een behandelingsmethode die daadwerkelijk resultaten oplevert.

Samen met Ilja Reiman heb ik het voorrecht om jaarlijks honderden mensen te begeleiden op hun pad naar herstel van hun gokverslaving.

Doordat we zelf de zware weg van verslaving hebben bewandeld, begrijpen we diep wat je doormaakt en kennen we de uitdagingen die op je pad liggen.

Deze persoonlijke ervaring, gecombineerd met de waardevolle inzichten die we uit onze eigen herstelprocessen hebben opgedaan, stelt ons in staat om jou op een unieke en effectieve manier te ondersteunen.

Onze benadering is op maat gemaakt, rekening houdend met wat jij specifiek nodig hebt om te herstellen. Wij zijn hier om onze kennis en ervaring in te zetten, zodat jij de hulp krijgt die je verdient en nodig hebt: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments