zondag, juni 9, 2024
spot_img
HomeGokkenGokverslaafd: Wanneer ben je het en Hoe kom je Eraf?

Gokverslaafd: Wanneer ben je het en Hoe kom je Eraf?


Je bent gokverslaafd als je blijft spelen, zelfs wanneer je het geld niet kunt missen. Gedachten aan gokken vullen je dagen, en zodra je over enig geld beschikt, vind je jezelf terug in het casino of online aan het spelen.

Ik begrijp deze strijd maar al te goed, omdat ik zelf meer dan twintig jaar in de greep van gokken heb gezeten.

Deze periode bracht onoverzichtelijke problemen met zich mee, maar uiteindelijk heb ik met de juiste ondersteuning de weg naar herstel ingeslagen.

Samen met Ilja Reiman hebben we een traject ontwikkeld dat specifiek ontworpen is om gokverslaafden te ondersteunen.

Dit programma is bijzonder effectief en wordt bovendien vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Wij staan klaar om je te helpen met stoppen met gokken. Laat deze kans niet liggen!

Vrijblijvend even Bellen of Whatsappen? Contact mij: 06-27052570

Wanneer Ben Je Gokverslaafd?

Gokverslaving, ook bekend als pathologisch gokken of gokstoornis, gaat verder dan de gelegenheidsspelletjes of het sporadisch plaatsen van een weddenschap.

Het wordt gekenmerkt door een dwangmatige behoefte om te gokken, ondanks de negatieve gevolgen die het met zich meebrengt.

Hier zijn enkele tekenen die wijzen op een gokverslaving:

 • Voortdurende preoccupatie met gokken, zoals voortdurend plannen maken voor de volgende gokgelegenheid of manieren bedenken om geld te gokken.
 • Behoefte om met steeds meer geld te gokken om dezelfde opwinding te voelen.
 • Pogingen om te stoppen of minderen met gokken zijn onsuccesvol.
 • Gokken als een manier om te ontsnappen aan problemen of negatieve gevoelens.
 • Liegen tegen naasten over de omvang van het gokken.
 • Het in gevaar brengen of verliezen van belangrijke relaties, werk, of onderwijs- of carrièremogelijkheden door gokken.
 • Steun verlenen om de financiële situaties die door gokken zijn ontstaan, te verhelpen.

Wij bieden hulp bij een gokverslaving die bewezen helpt!

Hoe Kom Je Van Een Gokverslaving Af?

Herstel van een gokverslaving is een persoonlijk en uniek proces, maar er zijn algemene stappen die iedereen kan ondernemen om te beginnen met herstellen:

 1. Erkenning: Het erkennen dat je een probleem hebt, is de cruciale eerste stap. Zonder deze erkenning is herstel niet mogelijk.
 2. Zoek professionele hulp: Therapieën zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) hebben bewezen effectief te zijn bij het behandelen van gokverslaving door het aanpakken van de gedachten en gedragingen die aan gokken ten grondslag liggen.
 3. Steungroepen: Deelname aan groepen zoals Verslavingshulp Nederland kan essentiële steun en begrip bieden van mensen die soortgelijke ervaringen hebben.
 4. Financiële strategieën: Het opstellen van een strak financieel plan, mogelijk met hulp van een professional, kan helpen om de verleiding om te gokken te verminderen.
 5. Identificeer triggers: Begrijp wat je aanzet tot gokken, zoals bepaalde emoties, situaties of omgevingen, en leer strategieën om deze triggers aan te pakken zonder te gokken.
 6. Bouw een nieuw netwerk op: Omring jezelf met mensen die je doelen ondersteunen en vermijd omgevingen of individuen die het gokken aanmoedigen.
 7. Zelfzorg: Besteed aandacht aan je fysieke en mentale gezondheid door middel van goede voeding, lichaamsbeweging, en andere gezonde activiteiten die voldoening geven en stress verminderen.

Conclusie: Straks ben jij Niet Meer Gokverslaafd

Terwijl de reis naar herstel van een gokverslaving uitdagend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat herstel mogelijk is. Ben je verslaafd aan gokken?

Met de juiste hulp, ondersteuning en persoonlijke inzet, kun je de controle over je leven terugwinnen en een toekomst opbouwen vrij van gokken. Jij kunt stoppen met gokken!

Het is nooit te laat om de eerste stap te zetten: 06-27052570

Meldt je aan bij Verslavingshulp Nederland. Je bent straks niet meer gokverslaafd.

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments