...
donderdag, juli 18, 2024
HomeKliniekErvaringen afkicken zuid-afrika

Ervaringen afkicken zuid-afrika

Wat zijn de ervaringen van afkicken in Zuid-Afrika? Dit zijn drie verhalen van verslaafde die de grote stap hebben gezet.

Ons blog is geschreven om jou inzicht te geven in de mogelijkheden, prijzen en de uitkomst. Dit zal de drempel om ook hulp te ervaren verkleinen.

Lees de persoonlijke ervaringen van Ilja, Dennis en Anke!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Zuid Afrika? Je kunt ons kosteloos en vrijblijvend om advies vragen via: 06-27052570

Afkick ervaringen van Ilja Reiman

Mijn ervaringen m.b.t. afkicken in Zuid-Afrika zijn erg positief. Ik heb destijds meerdere klinieken geprobeerd, maar ik viel altijd terug.

Persoonlijk vond ik het gigantisch spannend om deze stap te zetten, aangezien ik niet graag uit de buurt ben van mijn kind en familie.

Toch was mijn verslaving zo extreem dat het ging om leven en dood. De rust die je krijgt door even uit je omgeving te gaan, is precies wat ik nodig had.

Ik kwam terecht op een prachtige plek waar ik ontzettend veel heb geleerd. Mijn verslaving aan drank en drugs is onder controle, en dit is mede te danken aan de intense begeleiding.

Als ik een afkickkliniek in Zuid-Afrika vergelijk met Nederland, dan is het grootste verschil de begeleiding. In een privé kliniek zijn meer behandelaars en zeeën van tijd.

Je zit namelijk dag en nacht bij elkaar en dit voelde erg vertrouwd.

Het gaf mij de rust en ruimte om echt aan mijn verslaving te werken. Het is inmiddels al jaren geleden en ik ben nog steeds clean!

Iets wat ik vroeger nooit had verwacht maar wel had gehoopt…

Mijn ervaring met afkicken in Zuid Afrika – Dennis

Mijn hele leven staat eigenlijk al in het teken van drank en drugs. Persoonlijk had ik minder problemen met mijn verslaving dan mijn naasten.

Ik heb het wel geprobeerd cold turkey stoppen met coke maar het lukt mij niet. Natuurlijk wist ik wel dat het tijd was om te stoppen maar iets hield mij tegen.

Vooral mijn vrouw en ouders, hebben het zwaarder gehad dan ik had verwacht. Toen zij voor mij een interventie hadden hadden geregeld, schrok ik mij kapot!

Ik werd opeens overvallen en geconfronteerd met mijn verslaving, iets wat ik nooit had verwacht. Veel kwader konden zij mij niet krijgen.

Na vele gesprekken en het aanhoren van hun emoties, besloot ik toch om hulp te accepteren. Iets waar ik eigenlijk helemaal geen zin in had!

Met een chagrijnig gezicht ben ik samen met mijn begeleider ingestapt in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. Eenmaal daar aangekomen heb ik zeker een week nodig gehad om te aarden.

Na een dag of 10 begon ik toch in te zien dat mijn verhalen overeenkwamen die van de andere. Het is vreemd wat dat met mij deed, er kwam een stukje besef.

Langzaam kwam ik erachter dat ik mijzelf en andere veel had aangedaan. Nu ben ik een paar jaar verder en kijk terug op een spirituele reis.

Het voelt achteraf goed dat ik ben gegaan, zeker als ik kijk naar mijn band met mijn vrouw en familie. Het voelt als een nieuwe kans die ik met beide handen aanpak.

Anke haar verhaal en mening over Zuid-Afrika

Bijna 20 jaar lang heb ik dagelijks alcohol gedronken. Een aantal keer per week was het zo erg dat ik wakker werd in de gang, woonkamer of op de trap.

Mijn verslaving vond ik eng omdat ik mezelf niet meer in de hand had. Vooral het dronken bellen en appen, bracht mij regelmatig in de problemen.

In de loop der jaren ben ik zoveel geblokt door mensen dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Zelfs mijn familie had afstand van mij genomen, iets wat ik heel erg vond.

Mijn breekpunt kwam op een zondag toen ik wakker werd op een voor mij onbekende plek. Vanuit de kroeg ben ik schijnbaar met iemand mee gegaan en dat is tegen mijn principes.

Het erge van deze avond is dat hij zelfs gevolgen had voor mijn gezondheid, iets waar ik mij erg voor schaam. Gelukkig is tegenwoordig alles weer goed met mij.

Mijn ervaring met de afkickkliniek in Zuid Afrika zijn erg positief. De eerst periode had ik het wel zwaar omdat mijn lichaam echt moest afkicken van de alcohol.

De afkickverschijnselen waren heftig maar de begeleiding was erg goed. Ze hielden mij rustig en gaven de hulp die ik nodig had om er doorheen te komen.

Nog steeds heb ik last van mijn verslaving en ga daarom ga ik nog steeds naar meetings. Het 12 stappenprogramma van Minnesota heeft mij er door heen getrokken.

Wil je ook afkicken in Zuid Afrika?

Het kan zijn dat je ook erdoor heen zit en weet dat het tijd is om af te kicken. Om je daarbij te helpen bieden wij je een gratis consult.

We nemen dan eerst je problemen door en kijken dan wat voor jou de beste mogelijkheden zijn. Het kan namelijk goed zijn dat er een passende oplossing voor jou is in Nederland.

Samen gaan we zoeken naar de beste manier om jou te helpen. Welke dat uiteindelijk is maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Het gaat erom dat jij je leven terug krijgt.

Wil je dat? Bel of Whatsapp mij dan op: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments