zondag, juni 9, 2024
spot_img
HomeInterventieInterventie: Het Belang van Tijdig Ingrijpen bij Verslaving

Interventie: Het Belang van Tijdig Ingrijpen bij Verslaving

Wanneer je ziet dat iemand in je omgeving naar het zwaar heeft, dan is het tijd voor een interventie. Wij helpen je om tijdig in te grijpen!

Alle interventies bij Verslavingshulp Nederland worden gedaan door onszelf. Samen met Ilja Reiman rijden we door heel Nederland om mensen in dit traject bij te staan.

Omdat we zelf zwaar verslaafd zijn geweest, weten wij precies wat er gezegd moet worden. Praktisch iedereen die wij bezoeken, ziet in dat het tijd is om te veranderen.

Hoe kan dat? Dit komt omdat wij de taal van verslaafden spreken. Het is iets wat ons bindt en wat niet uit te leggen valt. Vertrouw op ons en vraag een interventie aan.

Het is onze missie in dit leven om lotgenoten te helpen! Neem meteen contact met ons op.

Liever eerst even Bellen of Whatsappen? Contact mij: 06-27052570

Hoe werkt een interventie?

Hoogstwaarschijnlijk zie je de persoon al jarenlang worstelen en heb je geen idee meer of het ooit goed komt. Wanneer je wanhopig bent, dan is het tijd voor een interventie.

Het enige wat Ilja en ik komen doen, is praten.

We gaan samen met jou (of jullie) met de persoon in kwestie zitten. We leggen hem of haar uit wat wij zelf hebben meegemaakt en hoe ons leven er nu uitziet.

Door te levelen met diegene zul je merken dat er een gesprek mogelijk is. Iemand die verslaafd is, zal eerder luisteren naar iemand die in zijn schoenen heeft gestaan.

Geloof me, iedereen die met verslaving worstelt, wil diep van binnen geholpen worden. Het is alleen een hele enge stap op te nemen.

Soms is er dan iemand nodig die helpt bij dit proces. Door de tijd te nemen voor het gesprek, zullen we heel erg ver komen.

Dit gaan we voorstellen

Het doel van een interventie is om diegene aan het denken te krijgen. Ze zitten al zo lang in een trip dat hun hele geest naar de klote is. Vaak zitten ze gewoon te wachten op de dood. Samen gaan wij daar een stokje voor steken!

De reden waarom ze vaak niet meer verder willen is omdat hun lichaam op is. Ook de manier waarop ze denken is voor een niet verslaafde moeilijk te begrijpen.

Door rustig het proces stap voor stap te doorlopen zal er hoop komen. Dit komt omdat ze gaan inzien dat er een uitweg is. Eentje die ook werkte voor mij en Ilja.

Je zult zien dat er na een uurtje iemand zit die wil veranderen. Ze weten dan nog niet precies hoe maar ze staan ervoor open. Dit is de belangrijkste stap naar herstel.

Verslavingshulp is gratis voor iedereen

Aan een interventie zijn kosten verbonden. Echter, het traject wat wij aanbieden valt wel vaak binnen de zorgverzekering. Dit is afhankelijk welke zorgverzekeraar je hebt.

Mocht je geen oplossingen meer zien dan wil ik dat je weet dat wij er voor je zijn. Wij vinden een weg om jullie te helpen. Het enige wat wij nodig hebben is jullie vertrouwen.

Ben je klaar met de situatie en wil je onze hulp? Schrijf je dan bij ons in: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments