zaterdag, juni 22, 2024
spot_img
HomeAlcoholAlcoholist: Wanneer is het Tijd om te Stoppen met Drinken?

Alcoholist: Wanneer is het Tijd om te Stoppen met Drinken?

Wanneer je drinken een negatieve invloed heeft op je leven, dan vind ik je een alcoholist. Een probleem waar ik zelf ook mee worstelde.

Vele jaren geleden zocht ik net als jij ook hulp voor mijn alcoholprobleem. Ik kwam uit bij Ilja Reiman en Geert Hendrik, de oprichters van Verslavingshulp Nederland.

Ik kan je niet eens uitleggen hoe hij mijn leven heeft veranderd. Mijn drankprobleem was enorm; ik dronk dagelijks vele liters, wat ongetwijfeld mijn dood zou worden.

Sinds enkele jaren ben ik nuchter en help ik mijn lotgenoten ook nuchter te worden. De behandeling is intensief, maar absoluut haalbaar. Ik zie veel mensen ontnuchteren!

Mocht je hulp nodig hebben, dan staan wij voor je klaar: 06-27052570

Onze behandelmethodes zijn modern en toegankelijk voor iedereen. Bovendien worden ze vergoed door de verzekeraars.

Waarom kan ik niet stoppen met drinken?

Deze vraag heb ik mijzelf in het verleden wel duizend keer gesteld. Ik ging elke dag tot het gaatje en zwoor nooit meer te drinken. Maar waarom lukte het nooit?

Sinds ik weet hoe het brein van een alcoholist werkt, weet ik het antwoord. Een alcoholverslaving is een ziekte die helaas niet zomaar overgaat.

Zonder te veel medische termen te gebruiken, wil ik het je toch uitleggen: Zodra je een verslaving hebt, communiceren bepaalde hersenen niet meer goed met elkaar.

Het is gewoon een feit dat je hieraan niets kunt doen! Waar je wél invloed op hebt, is het opnieuw programmeren van je hersenen, en daar zijn specifieke trainingen voor!

Dus ik kan van mijn alcoholprobleem afkomen?

Die vraag kan ik met trots beantwoorden: Jazeker! Ik ben het levende bewijs dat je als alcoholist een nieuw leven kunt beginnen. Iets wat ik jaren eerder had moeten doen.

Met onze hulp kan iedereen afkicken van alcohol.

Met de kennis die ik nu heb, zie ik op welke manier alcoholisten geholpen moeten worden. Er moet een nieuwe manier van denken ontstaan in combinatie met lichaamsbeweging.

Ik zat vroeger zo vastgeroest in gewoontes dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Er is mij geleerd hoe ik moet denken, wat ik moet doen en hoe ik mijn tijd moet indelen. In deze combinatie ligt de sleutel tot succesvol herstel.

Foto: Ilja Reiman, de interventiespecialist van Verslavingshulp Nederland.

Jij weet of je een alcoholist bent

Online zie je dat veel mensen zich afvragen of ze een alcoholist zijn. In mijn geval was het zelfs geen vraag meer. Iemand die veel drinkt, weet dat van zich zelf en zoekt hulp.

Een afkickkliniek is een enge stap en het vereist doorzettingsvermogen. Toch is het met de juiste begeleiding een fluitje van een cent. Zeker in vergelijking met doordrinken!

Iedereen praat altijd altijd over hoe zwaar het is om te stoppen met drinken, maar men vergeet vaak hoe zwaar het is om te blijven drinken.

Alcohol vernietigd je lichaam volledig en is daarnaast ook geestelijk een zware last. Zeker als je kijkt hoeveel mensen in de loop van de jaren afstand van je nemen.

Het is een harde realiteit dat veel mensen afstand nemen van een alcoholist. Bij ons is dat anders, wij willen je juist helpen en staan dan ook voor je klaar wanneer je ons nodig hebt.

Bekijk de voor- en na foto’s als je stopt met alcohol.

Ben je klaar om mijn hulp te accepteren?

Wanneer jij het zat bent om een alcoholist te zijn dan kan ik je helpen. Wanneer je deze gedachte niet hebt dan kan ik helaas niets voor je betekenen. Je moet het echt willen!

Wat ik je wel kan beloven is dat er een uitweg is: 06-27052570

Samen kunnen we jouw verslaving de baas worden. We gaan je dan behandelen om ervoor te zorgen dat jouw hersenen weer gaan inzien, dat alcohol gevaarlijk en slecht voor je is.

Lees ook: de tijdslijn hoelang alcohol in je bloed blijft.

Als je behoefte hebt aan een gesprek, sta ik altijd voor je klaar. We kunnen telefonisch contact hebben of ik kan bij je langs komen – wat voor jou het prettigst voelt.

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments