...
HomeKliniekAfkickkliniek: Hoe, Wat, Welke - Alles wat je moet weten

Afkickkliniek: Hoe, Wat, Welke – Alles wat je moet weten

Wanneer je verslaafd bent, dan weet je wanneer het tijd is om op zoek te gaan naar een goede afkickkliniek.

Enkele jaren geleden stond ik voor hetzelfde probleem. Er zijn veel keuzes en je hebt waarschijnlijk ook een aantal wensen.

Om ervoor te zorgen dat je kunt afkicken in een kliniek, is het belangrijk om een inventarisatie te maken van je behoeften en wensen:

  1. Kies ik voor zorg die vergoed wordt door de verzekeraar?
  2. Betaal ik zelf om eventuele wachtlijsten te vermijden?
  3. Ben ik iemand voor groepstherapie of doe ik dit liever 1-op-1?

Er zijn in totaal 10 vragen die we je stellen om de juiste afkickkliniek te vinden. Neem het beste contact met mij op, zodat we samen de juiste kliniek kunnen vinden.

Met mij bellen of whatsappen is gratis, anoniem en zonder verplichtingen: 06-27052570

Wat is een afkickkliniek?

Wanneer je alcohol, drugs of medicijnen gebruikt, raakt je lichaam eraan gewend. Als je vervolgens wilt stoppen, kan een detox onder medisch toezicht noodzakelijk zijn

Een detoxbehandeling vindt plaats in een afkickkliniek. Dit kan in Nederland zijn of in het buitenland zoals Zuid Afrika, Portugal of Thailand.

Na de lichamelijke ontwenning volgt een psychologische behandeling om inzicht te krijgen in je verslaving en een terugval te voorkomen.

Hoe werkt een afkickkliniek?

In een verslavingskliniek, ook wel ‘afkickkliniek’ genoemd, krijg je steun bij het detoxen.

Je krijgt hulp bij ontwenningsklachten door het minderen of stoppen, zoals trillen, spierpijn en onrust. In de kliniek werken we aan een goed dag- en nachtritme, gezonde voeding en goede zelfverzorging.

Je ontvangt onderzoek, therapie, ondersteuning en medische zorg. Als je al een (ambulante) behandeling volgt, kan deze gewoon doorgaan

De duur van je verblijf varieert; sommige mensen blijven slechts een paar dagen, terwijl anderen enkele maanden nodig hebben. Dit wordt in overleg met je hulpverlener bepaald.

Bij het opnamegesprek mag je iemand uit je familie of vriendenkring meenemen. Ook daarna betrekken we graag jouw omgeving bij de behandeling, mits je dat goed vindt.

Wij hebben de beste afkickkliniek in Nederland voor alcohol en drugs. Onze behandelingen werken en wij zien dan ook mensen helemaal opbloeien. Gun jezelf dan ook!

Lees de ervaringen van afkicken in Zuid-Afrika.

Hoe lang duurt opname afkickkliniek?

Het is heel verschillend als ik naar mijn directe omgeving kijk. Zelf koos ik destijds voor een 1-op-1 behandeling die ik zelf betaalde i.p.v. het 12 stappen programma.

Wekelijks kwam ik langs en praatte over mijn verslavingen. Het was een geweldige beslissing, want ik werd wekelijks sterker. Uiteindelijk duurde mijn traject 9 weken.

Het zorgde er echter wel voor dat ik mijn werk kon blijven doen, mijn dochter naar school kon brengen en ondertussen de hulp kreeg die ik nodig had.

Als je kijkt naar personen die bijna dood zijn geweest, zie je dat ze echt intern moeten herstellen. Er moet dan rust worden ingebouwd in de vorm van een detox.

Dit soort trajecten duren vaak zes weken en kunnen zowel in Nederland als in het buitenland plaatsvinden.

De Nederlandse verslavingszorg wordt vergoed en heeft over het algemeen een wachttijd van enkele weken. Buitenlandse privé klinieken zijn op dag basis geregeld.

Ontdek ook onze afkickkliniek in Amsterdam en onze afkickkliniek in Rotterdam.

Wat kost afkicken van mijn verslaving in een kliniek?

De meeste Nederlandse afkickklinieken werken samen met verzekeraars. Het enige wat je nodig hebt, is een verwijsbrief van de dokter.

Uiteraard zijn er in Nederland ook opties om betaald af te kicken.

Ik koos voor deze optie omdat ik niet de kracht had om met andere verslaafden om te gaan. Ik ben niet zo goed in groepen.

Ik moet wel heel eerlijk zeggen, als ik het geld niet had gehad, dan had ik geen andere keuze gehad. Mijn verslaving was zo erg dat mijn leven ervan afhing.

Wanneer je naar het buitenland gaat, kom je voor kosten te staan die gemiddeld tussen de 10.000 en 15.000 euro liggen voor een afkick kliniek.

Je krijgt dan meer aandacht en de behandeling voor alcohol of drugs is persoonlijker.

Als je het geld hebt, is het echt een aanrader. Als ik kijk naar bijvoorbeeld Ilja Reiman, dan was zijn proces een stuk beter dan dat van mij.

Afkicken in een buitenlandse kliniek is gewoon niet te vergelijken met afkicken in Nederland. Je verblijft daar in luxe en krijgt de beste behandelaars. Het is iets wat je jezelf moet gunnen.

Ik weet dat het veel geld is, maar wat kost een verslaving? Wat dat betreft vind ik het de beste investering die je als verslaafde of als familie kunt doen.

Wat als mijn geliefde of familielid geen hulp wil?

Niet iedereen die verslaafd is, zit te wachten op een afkickkliniek. Vaak hebben ze meer tijd nodig en zijn bang voor het proces.

Het is belangrijk om ze dit uitteleggen in een interventie. Op dit moment gaan wij met de persoon in kwestie in gesprek. Bijna iedereen krijgt hierdoor de hulp die nodig is.

Als ex-verslaafden weten wij namelijk wat diegene meemaakt. Door alle stappen helder uit te leggen, in combinatie met onze eigen verhalen, zie je dat iemand bereidwilliger wordt.

Welke kliniek past bij mij?

Wij begrijpen als geen ander dat het een grote stap is om hulp te accepteren. Daarnaast weet je vaak niet welke weg je moet volgen, wat het nog moeilijker maakt.

Om je te helpen, reiken wij je de hand! Dit betekent dat wij gratis en vrijblijvend met je in gesprek gaan. Daarna ken je alle mogelijkheden, kosten en de tijdslijn.

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

Wil je even bellen of whatsappen? Neem dan contact met mij op: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.