...
donderdag, juli 11, 2024
HomeAlcoholTrucjes Alcoholist: Hoe Herken Je Ze? - 7 Gouden Tips

Trucjes Alcoholist: Hoe Herken Je Ze? – 7 Gouden Tips

Het herkennen van de trucjes die een alcoholist gebruikt om zijn of haar verslaving te verbergen, kan cruciaal zijn om tijdig hulp te bieden.

Hier zijn mijn vijf gouden tips om gedragspatronen van alcoholisten te herkennen:

 1. Het Verbergen en Verstoppen van Drank:
  • Alcoholisten verstoppen flessen alcohol op de meest vreemde plaatsen, zoals in de tuin, achter meubels of in kledingkasten. Let zelfs op verborgen plekken in huis. Als je in bed licht een een alcoholist beneden is, luister dan goed waar hij heen loopt. Je weet dan nog niet de exacte plek maar je bent dichtbij!
 2. Drankprobleem Minimaliseren en Ontkennen:
  • Alcoholisten beweren dat ze “maar één of twee drankjes” hebben gehad, zelfs als er duidelijke bewijzen zijn van zwaar drinken. Ze ontkennen altijd de ernst van hun probleem. Het is een stukje schaamte en ze willen niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun gedrag. Uit eigen ervaring weet ik hoe vervelend het is als iemand je door heeft.
 3. Vervelende gedragsveranderingen:
  • Let op goed op stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, en ongebruikelijke gedragingen zoals geheimzinnig doen of zich opeens terugtrekken. Dit soorten tekenen wijzen vaak op alcoholmisbruik.
 4. Sociale Afzondering:
  • Alcoholisten willen vaak sociale activiteiten waar geen alcohol aanwezig is vermijden, of zich terugtrekken van vrienden en familie om hun drinkgedrag te verbergen.
 5. Zware Gezondheidsproblemen en Uiterlijke Veranderingen:
 6. Adem controle: Je ruikt of iemand heeft gedronken! Wanneer je twijfelt eis je dat iemand lucht in je gezicht blaast. Een flinke drinker valt dan echt door de mand.
 7. Alcoholtest kopen: Online vind je verschillende apparaatjes die het alcoholpercentage in iemands adem kunnen vaststellen. Er is met een alcoholtester geen ruimte meer voor ontkenning of smoesjes! De test zal direct aangeven of en hoeveel iemand heeft gedronken.

Als je echt iemand wilt redden van de ondergang, kun je ook een alcohol interventie aanvragen. Ik, of iemand uit mijn team, kan je dan helpen om het gesprek aan te gaan.

In bijna alle gevallen is dit succesvol en start iemand de behandeling!

Trap niet meer in de trucjes van een alcoholist

Het herkennen van alle trucjes en signalen van een alcoholist is een belangrijke stap in het bieden van de nodige hulp.

Als je vermoedt dat iemand in jouw omgeving worstelt met alcoholisme, aarzel dan geen seconde en schakel ons in om je te helpen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel of whatsapp mij dan: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments