Pep is drugs wat zeer verslavend is. Toen ik het destijds gebruikte sloopte het mijn lichaam. Ontdek hoe je clean wordt.
Pep is een straatnaam voor amfetamine, een krachtige stimulerende drug die energie geeft, de concentratie verhoogt en een euforisch gevoel kan opwekken.
In Nederland is pep, ook wel bekend als speed, een populaire drug in het uitgaansleven. Volgens onze cijfers gebruikt meer dan 1 op de 5 frequente uitgaanders pep.
Ondanks de populariteit brengt pep aanzienlijke risico’s met zich mee, waaronder verslavingsgevoeligheid, gewichtsverlies en schadelijke bijwerkingen.
In deze tekst lees je alles over de effecten, risico’s, en hoe je veilig kunt stoppen met pep. Ben je eraan verslaafd geraakt? Ik kan je helpen. Bel of whatsapp: 06-27052570
Wat is pep?
Pep is een informele naam voor amfetamine, een synthetische drug die behoort tot de klasse van stimulerende middelen.
De termen “speed,” “amfetamine,” en “pep” verwijzen in Nederland vaak naar dezelfde stof: amfetamine sulfaat. Dit wordt meestal verkocht in poedervorm en via de neus gesnoven, hoewel orale inname ook voorkomt.
Amfetamine werkt door de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine, serotonine en noradrenaline te stimuleren. Dit resulteert in een verhoogd gevoel van energie, alertheid en euforie.
Onze behandelaars hebben aangetoond dat deze stoffen een directe invloed hebben op het beloningssysteem van de hersenen, wat bijdraagt aan de verslavingsgevoeligheid van pep.
Mijn ervaring met pep
Toen ik nog pep snoof kon ik weekenden lang naar housefeesten. Ik was broodmager en stond met 1 been in het graf. Het is zwaar spul en de gevolgen zijn bijna altijd medegeloos.
De jongens die ik vroeger om mij heen had zijn bijna allemaal dood of verslaafd. Vele weten niet meer goed wie ze zijn en enkele leven zelfs op straat.
Weet je hoe het voelt om ze daar zo hopeloos te zien staan? Het doet me veel pijn. Ze willen geen hulp en daarnaast herkennen ze me regelmatig niet. Verschrikkelijk!
Elke keer probeer ik ze te overtuigen om mijn hulp te accepteren, helaas zonder succes. Mijn oude vriend die op de straten leeft, kan geen normaal gesprek meer voeren.
Hij kijkt je wel aan maar zijn ziel is leeg en hij reageert niet meer. Toch houd ik hoop! Op een dag dring ik misschien wel door en zal ik hem de hulp geven die hij verdiend.
Een pep verslaving is goed te behandelen maar je moet wel diep gaan. Je lichaam moet eerst detoxen en daarna moet je trouw de behandelingen ondergaan. Dan red je het!
De effecten van pep
De effecten van pep zijn sterk stimulerend en kunnen variëren afhankelijk van de dosering, de frequentie van gebruik en de individuele gevoeligheid van de gebruiker.
Pep wordt vaak gebruikt om langer wakker te blijven, beter te presteren of een gevoel van euforie te ervaren.
Mogelijke effecten van pep:
- Verhoogde energie en alertheid
- Verbeterde concentratie
- Euforisch en opgewonden gevoel
- Verminderde vermoeidheid
- Onderdrukking van de eetlust
- Verhoogde sociale interactie
- Toename van seksuele drang
Daarnaast wordt pep soms gebruikt als hulpmiddel bij gewichtsverlies vanwege de eetlustremmende werking, een ontwikkeling die in mijn ogen waanzin is.
Ik weet hoe pep voelt en je wordt er compleet gestoord van. Mijn lichaam werd destijds helemaal opgevreten door de drugs, je kunt het vergelijken als een lopend lijk.
Persoonlijk vind ik pep zo gevaarlijk omdat het een stuk goedkoper is als andere harddrugs. Je koopt vele grammen voor tientjes, waarom denk je dat dit is?
De chemicaliën die gebruikt worden voor het maken van pep zijn extreem schadelijk. Sinds ik precies weet hoe het wordt gemaakt, schrik ik ervan dat het jarenlang in mijn bloed zat.
Bijwerkingen van pep
Het gebruik van pep kan echter ook aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.
Naast kortdurende bijwerkingen zoals rusteloosheid en slapeloosheid, kunnen langdurige gebruikers ernstige fysieke en psychische klachten ontwikkelen.
Mogelijke bijwerkingen van pep:
- Verhoogde hartslag, hoge bloeddruk en hartritmestoornissen
- Rusteloosheid en nervositeit
- Slapeloosheid
- Hoofdpijn
- Misselijkheid en braken
- Verminderde eetlust
- Angst en paranoia
- Tandenknarsen en gespannen kaken
- Verwijde pupillen
- Stemmingswisselingen
- Overmatig zweten
- Agressie en prikkelbaarheid
Langdurig gebruik kan leiden tot ernstige complicaties zoals hart- en vaatziekten, psychoses en blijvende schade aan de hersenen.
Wanneer je pep snuift en neemt in de vorm van een bommetje, ben je dagenlang wakker. Ik danste op dit spul vaak 14 uur lang zonder pauze te nemen.
Als je mij genoeg pep geeft dan ren ik marathons zonder enige vorm van training. Je hart pompt als een idioot en je lichaam moet de onrust kwijt. Er is maak 1 optie: bewegen!
Zoals je kunt begrijpen heeft het lichaam rust en slaap nodig, pep is dus levensgevaarlijk. Blijf ervan uit de buurt of accepteer hulp als je verslaafd bent.
Stoppen met pep
Stoppen met pep kan een uitdaging zijn, vooral voor mensen die regelmatig of langdurig gebruiken.
Afhankelijkheid van pep kan zowel fysiek als mentaal zijn, en gebruikers ervaren vaak intense cravings en ontwenningsverschijnselen.
Professionele begeleiding is sterk aanbevolen om succesvol en veilig te stoppen.
Behandelmethoden bij een pepverslaving:
- Medische detoxificatie: Het gecontroleerd afbouwen van pep onder medisch toezicht.
- Cognitieve gedragstherapie (CGT): Gericht op het doorbreken van destructieve gedragspatronen.
- Motiverende gespreksvoering: Helpt gebruikers bij het versterken van hun motivatie om te stoppen.
- Individuele en groepstherapie: Om onderliggende oorzaken te begrijpen en steun te vinden bij lotgenoten.
- Medicatie: Voor de behandeling van bijbehorende klachten zoals depressie of angst.
- Familietherapie: Om een steunend netwerk op te bouwen en communicatie te verbeteren.
- Herstelprogramma’s: Voor langdurige nazorg en terugvalpreventie.
Toen ik stopte met pep en coke, ging ik wel even door het stof heen. Het duurde een aantal weken voordat mijn lichaam gewent was aan mijn nieuwe levenstijl.
Opeens kreeg ik gezonde voeding binnen, sliep ik weer op tijd en kwam er ritme in mijn leven. Het is echt bizar hoe goed het voelde toen ik merkte dat mijn verslaving voorbij was.
Tegenwoordig kan ik mij niet eens meer voorstellen hoe het voelt om naar de klote te zijn. Het zou me eerder angstig maken dan een leuk uitje. Stoppen heeft me leven gered!
Afkickverschijnselen van pep
Het stoppen met pep gaat vaak gepaard met zware ontwenningsverschijnselen, zowel mentaal als fysiek.
Tijdens de ontwenningsperiode nemen hersenfuncties die betrokken zijn bij het beloningssysteem tijdelijk af.
Mogelijke afkickverschijnselen:
- Vermoeidheid en uitputting
- Depressieve gevoelens en angstaanvallen
- Intense cravings
- Slapeloosheid
- Spierpijn
- Misselijkheid
- Verhoogde eetlust
- Verminderd concentratievermogen
- Verminderde motivatie en plezierbeleving
Psychische klachten kunnen zelfs na de ontwenningsfase aanhouden, wat het belang van professionele hulp benadrukt.
Mij lukte het destijds niet om zelfstandig te stoppen met drugs.
In mijn omgeving heb ik veel mensen gezien die dachten zonder hulp af te kicken. Helaas moet ik constateren dat een grote groep hiervan binnen enkele dagen weer gebruikte.
Sinds ik weet wat behandelingen inhouden en wat het doel ervan is, ben ik ervan overtuigd dat iedereen met een verslaving zich ervoor zou moeten aanmelden. Life changing!
Je leert dingen over jezelf, leert nieuwe patronen aan en ervaart hoe het voelt om clean te zijn voor de lange termijn. Een leven zonder pep is gewoon prachtig. Gun je dit zelf!
Samen maken we een einde aan jouw pep verslaving
Ik kan jou garanderen vanwege mijn eigen ervaringen met pep, dat het een verslaving is die goed te behandelen is. Er zijn behandelplannen die jouw leven kunnen redden.
Het maakt mij niet uit in welke staat jij op dit moment bent, ik heb dit spul bijna 25 jaar gebruikt. Als je weet hoe ik destijds de kliniek binnenliep, dan kun jij het ook!
Het accepteren van hulp voor mijn verslaving aan pep, is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Verzamel de moet en de kracht om ervoor te gaan.
Verslaafd ben je voor het leven dus de rest van je leven zul je goede keuzes moeten maken. Wij leren je omgaan met een verslaving en bieden nazorg.
Wil je even overleggen? Je kunt mij altijd bellen of whatsappen: 06-27052570