zondag, juni 9, 2024
spot_img
Home12 StappenStap 1 Minnesota Model - Erkenning van het Probleem

Stap 1 Minnesota Model – Erkenning van het Probleem

Stap 1 in het Minnesota Model is een behandelprogramma voor verslavingszorg dat oorspronkelijk werd ontwikkeld in de staat Minnesota in de Verenigde Staten.

Het model is volledig gebaseerd op een holistische benadering van verslavingsbehandeling, waarin niet alleen alleen fysieke afhankelijkheid, maar ook de psychologische, sociale en spirituele aspecten van verslaving worden aangepakt.

Het Minnesota Model combineert medische behandelingen met een twaalf-stappenprogramma, zoals dat van de (AA) Anonieme Alcoholisten.

Vragen of hulp nodig? Bel of WhatsApp mij: 06-27052570

Ik (Geert) ben zelf ook verslaafd geweest en het zou een eer zijn om je te helpen. Door mijn eigen ervaring met deze stappen, ben ik er van overtuigd dat jij ook kunt stoppen.

Stap 1: De Erkenning van het Probleem

  1. Accepteren: De eerste stap in het Minnesota Model is het erkennen en accepteren dat er sprake is van een verslaving. Dit betekend dat de persoon die verslaafd is, moet erkennen dat hun gebruik van middelen (alcohol of drugs) buiten hun controle is en erg schadelijk is voor hun leven en dat van anderen.
  2. Vraag hulp: Naast het probleem erkennen, is het cruciaal dat de persoon beseft dat ze hulp nodig hebben om te herstellen. Dit betekent het doorbreken van ontkenning en trots om steun te zoeken bij familie, vrienden, en professionele hulpverleners.
  3. De evaluatie: Bij de start van onze behandeling wordt een uitgebreide evaluatie uitgevoerd om de aard en ernst van jouw verslaving te bepalen. Dit proces omvat medische, psychologische en sociale beoordelingen om een behandelplan op te stellen.
  4. Heldere Voorlichting: Educatie over verslaving en herstel is een belangrijk onderdeel van deze fase. Zo leer je alles over de fysiologische effecten van verslaving, de impact op het leven van de verslaafde en hun omgeving, en de basis principes van herstel.
  5. Twaalf Stappen Programma: In deze stappen wordt de patiënt geïntroduceerd in het twaalf-stappenprogramma van de Anonieme Alcoholisten (AA) of een soort gelijke groep. Het 12 stappenprogramma is een kernonderdeel van het Minnesota Model en biedt een gestructureerde aanpak voor herstel en langdurige nuchterheid.

Het Minnesota Model legt erg veel nadruk op het belang van een gemeenschaps- en groepsondersteuning.

De verslaafde wordt aangemoedigd om actief deel te nemen aan groepsbijeenkomsten en een sponsor te vinden die hen kan begeleiden door het herstelproces.

Overige Stappen 11 Stappen

Hoewel de eerste stap het belangrijkste is, is het slechts het begin van het herstelproces. De volgende stappen in het Minnesota Model zijn:

  • Detoxificatie (indien nodig)
  • Therapie en counseling (individueel en in groepsverband)
  • Gezinsbetrokkenheid en therapie
  • Nazorg en follow-up programma’s om terugval te voorkomen

Elke stap is ontworpen om verslaafden te helpen hun leven opnieuw op te bouwen en langdurige nuchterheid te bereiken.

GA NU NAAR STAP 2 VAN HET MINASOTA MODEL

Bel of WhatsApp mij bij vragen: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments