vrijdag, juni 7, 2024
spot_img
Home12 StappenStap 2 Minnesota Model - Geloof in een Hogere Macht

Stap 2 Minnesota Model – Geloof in een Hogere Macht

Stap 2 van het Minnesota Model twaalf stappen programma richt zich op het ontwikkelen van geloof in een hogere macht.

Het is belangrijk dat iemand goed inhoud wat het 12 stappen programma inhoud om de kans op een terugval te minimaliseren.

Heb je mijn hulp nodig? Contact mij dan: 06-27052570

De 2de stap van het 12 stappen programma houdt in:

  1. Openstaan voor Hulp: De verslaafde moet openstaan voor het idee dat er een kracht of entiteit groter is dan zijzelf, die hen kan helpen bij hun herstel. Dit hoeft niet een religieuze of theïstische overtuiging te zijn, maar wel het erkennen dat ze de kracht om te herstellen niet alleen in zichzelf hoeven te vinden.
  2. Controle Loslaten: Mensen met een verslaving moeten leren om de controle los te laten en vertrouwen te hebben in iets buiten zichzelf om hen te helpen. Dit kan bijvoorbeeld een spirituele entiteit zijn, maar ook de gemeenschap van mensen in herstel, de steun van een sponsor, of een bredere kosmische kracht.
  3. Nederigheid: Deze stap zorgt voor een houding van nederigheid. Het zal de verslaafde helpen om in te zien dat ze niet alles alleen kunnen oplossen en dat ze hulp nodig hebben van anderen en van hun hogere macht.
  4. Vertrouwen en Hoop: Het ontwikkelen van een geloof in een hogere macht geeft iemand met een verslaving, hoop en vertrouwen in het herstelproces. Dit geeft een gevoel van veiligheid en steun, wat belangrijk is voor het overwinnen van de uitdagingen van verslaving.
  5. Actieve Participatie: Je wordt aangemoedigd om actief deel te nemen aan spirituele of religieuze activiteiten die hen kunnen helpen deze stap te integreren in hun dagelijks leven. Dit kan variëren van een gebed en meditatie tot een deelname aan gemeenschapsdiensten en het vinden van steun in spirituele gemeenschappen.

Ik was vroeger zelf een kleine duivel en wist niets van geloof of meditatie, toch heb ik persoonlijk ondervonden dat je er heel veel kracht uit kunt halen!

Het Volgen van Therapie

Tijdens je therapie en counseling-sessies zal onze therapeut je ondersteunen bij het verkennen van hun spirituele overtuigingen en het vinden van een hogere macht die voor hen betekenisvol is.

Laat los wat je denkt te weten

  • Reflectieve Vragen: Vragen die de patiënt helpen nadenken over hun begrip van een hogere macht en hoe dit hen kan ondersteunen in hun herstel.
  • Spirituele Oefeningen: Activiteiten zoals meditatie, gebed, of mindfulness die de patiënt helpen een diepere connectie met hun hogere macht te ontwikkelen.
  • Discussiegroepen: Deelname aan groepen waarin ervaringen en overtuigingen rondom spiritualiteit en een hogere macht worden gedeeld, wat kan helpen bij het vinden van inspiratie en steun.

Stap 2 is een cruciale fase in het Minnesota Model omdat het de basis legt voor verdere stappen in het herstelproces.

Het biedt een bron van kracht en ondersteuning die de patiënt kan helpen de uitdagingen van verslaving aan te gaan.

Ga naar stap 3 van het 12 stappen programma

Als je meer informatie of verduidelijking over deze stap nodig hebt, laat het me dan weten!

Bel of WhatsApp mij bij vragen: 06-27052570

Verslavingshulp in Nederland is gratis, het wordt vergoed door de verzekeraar!

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments