zaterdag, juni 8, 2024
spot_img
Home12 StappenStap 6 Minnesota Model - Zwakke Punten en Gebreken

Stap 6 Minnesota Model – Zwakke Punten en Gebreken

De zesde stap van het Minnesota Model richt zich op het onderzoeken van je eigen zwakheden en tekortkomingen.

Deze stap helpt bij het verkrijgen van een diepere zelfkennis en het begrijpen van de karaktergebreken die bijdragen aan verslavingsgedrag.

Wil je vrijuit bellen of WhatsAppen? 06-27052570

Hier zijn de belangrijkste elementen van deze zesde stap:

  1. Grondig Zelfonderzoek: De persoon voert een gedetailleerd en eerlijk zelfonderzoek uit om hun zwakheden en tekortkomingen te identificeren. Dit bouwt voort op de morele inventaris die is gemaakt in eerdere stappen.
  2. Erkenning van Zwakheden: Het is essentieel dat de persoon hun zwakheden en karaktergebreken erkent zonder te veroordelen. Dit vereist eerlijkheid en openheid tegenover zichzelf.
  3. Reflectie op Gedrag: De persoon reflecteert op hun gedrag en onderzoekt hoe hun zwakheden hebben bijgedragen aan hun verslavingsproblemen. Dit inzicht helpt bij het begrijpen van de oorzaken van hun verslaving.
  4. Identificeren van Patronen: Door dit zelfonderzoek kunnen personen terugkerende patronen in hun gedrag en emoties identificeren. Dit inzicht is cruciaal voor het aanbrengen van blijvende veranderingen.
  5. Voorbereiding op Verandering: Deze stap bereidt de persoon voor op de volgende stappen in het herstelproces, waarin ze actief zullen werken aan het veranderen van deze zwakheden en tekortkomingen.

Een 12 stappenprogramma van het Minnesota Model helpt verslaafde van hun verslaving af. Het geeft stap voor stap aan wat er moet gebeuren voor een nieuw leven.

Voordelen van Stap 6 in het programma van het Minnesota Model

  • Zelfbewustzijn: Verhoogt het zelfbewustzijn en helpt de persoon om hun gedrag en patronen beter te begrijpen.
  • Voorbereiding op Verandering: Bereidt de persoon voor op de actieve stappen die nodig zijn om blijvende veranderingen aan te brengen.
  • Ondersteuning en Verbinding: Bevordert een gevoel van verbinding en ondersteuning door het delen van ervaringen met anderen.

Wat houdt stap 6 van het Minnesota Model in?

Stap 6 van het Minnesota Model is een cruciale fase in het herstelproces.

Door hun zwakheden en tekortkomingen grondig te onderzoeken, kunnen mensen die herstellen van verslaving een dieper niveau van zelfbewustzijn en persoonlijke groei bereiken.

Deze stap legt de basis voor verdere spirituele en emotionele ontwikkeling en helpt de persoon om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

GA NAAR STAP 7 VAN HET MINNESOTA MODEL

Advies of hulp nodig? Bel of Whatsapp mij: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments