zondag, juni 23, 2024
spot_img
Home12 StappenStap 7 Minnesota Model - DE Verslaving Behandelen

Stap 7 Minnesota Model – DE Verslaving Behandelen

Stap 7 in het Minnesota Model is een veelgebruikt behandelmodel voor verslaving. Het is tijd voor verandering.

De zevende stap van dit model is een belangrijk onderdeel van het herstelproces.

Wil je vrijuit bellen of WhatsAppen? Contact mij: 06-27052570

Stap 7: Nederig vragen om tekortkomingen weg te nemen

Omschrijving: Stap 7 gaat over nederigheid en het besef dat je niet alles alleen kunt oplossen. Deze stap richt zich op het actief vragen om hulp om je tekortkomingen en negatieve gedragingen weg te nemen.

Dit houdt in dat je erkent dat je beperkingen hebt en dat je bereid bent om verandering toe te laten. Dit is een belangrijke stap naar je nieuwe leven zonder verslaving.

Je krijgt een nieuw leven met het Minnesotal Model 12 stappen programma. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het werkt.

Werkwijze:

  1. Zelfreflectie: Neem de tijd om na te denken over je tekortkomingen en hoe deze je leven beïnvloeden. Dit kan zowel betrekking hebben op je verslaving als op andere aspecten van je leven.
  2. Erkenning: Erken dat je deze tekortkomingen niet alleen kunt overwinnen en dat je hulp nodig hebt. Dit vraagt om een houding van nederigheid.
  3. Gebed of meditatie: Vraag in gebed, meditatie of een andere vorm van spirituele oefening om de kracht om je tekortkomingen weg te nemen. Dit hoeft niet religieus te zijn, maar kan ook een persoonlijke of spirituele benadering zijn.
  4. Actie: Werk actief aan het verbeteren van je gedrag en het overwinnen van je tekortkomingen. Dit kan door middel van therapie, zelfhulp, steun van een sponsor of andere vormen van begeleiding.

Belang: Stap 7 is cruciaal omdat het je helpt om verantwoordelijkheid te nemen voor je gedrag en om open te staan voor verandering. Het helpt je ook om te accepteren dat je hulp nodig hebt en dat je deze hulp mag vragen en ontvangen.

Uitdagingen:

  • Trots overwinnen: Het kan moeilijk zijn om trots en ego opzij te zetten en te erkennen dat je hulp nodig hebt.
  • Geduld: Verandering kost tijd, en het kan frustrerend zijn als resultaten niet onmiddellijk zichtbaar zijn.
  • Consistentie: Het is belangrijk om consistent te blijven in je inspanningen en niet op te geven als het moeilijk wordt.

Stap 7 helpt je om een stap verder te zetten in je herstel door je open te stellen voor hulp en door actief te werken aan het overwinnen van je tekortkomingen. Het is een stap van nederigheid, acceptatie en actie.

GA NAAR STAP 8 VAN HET MINNESOTA MODEL

Gratis en zonder verplichtingen overleggen? Bel of Whatsapp mij: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments