vrijdag, juni 7, 2024
spot_img
Home12 StappenStap 3 Minnesota Model - Hogere Macht Accepteren

Stap 3 Minnesota Model – Hogere Macht Accepteren

Stap 3 van het Minnesota Model, is geïnspireerd door het twaalf-stappenprogramma van de Anonieme Alcoholisten (AA).

Deze derde stap richt zich op het maken van een bewuste beslissing om de wil en het leven over te geven aan de zorg van een hogere macht.

Dit is een erg belangrijke stap die helpt bij het loslaten van controle en het vertrouwen op iets groters dan zichzelf.

Heb je mijn hulp nodig? Contact mij dan: 06-27052570

De belangrijkste elementen van deze 3e stap:

  1. Besluitvorming: De verslaafde maakt een bewuste en weloverwogen beslissing om hun wil en leven over te geven aan een hogere macht. Dit vereist een zeer diepgaande reflectie en het erkennen dat ze niet in staat zijn om hun verslaving alleen te overwinnen.
  2. Overgave: Het concept van overgave speelt een grote rol in deze stap. De persoon leert om los te laten en volledig vertrouwen te hebben in de leiding van hun hogere macht. Dit betekent dus ook het accepteren van hulp en ondersteuning van anderen.
  3. Vertrouwen en Hoop: Dit is een stap die bevordert een gevoel van vertrouwen en hoop. Door je wil en leven over te geven aan een hogere macht, voelen mensen zich gesteund en geleid, wat je helpt om door moeilijke momenten heen te komen.
  4. Actieve Participatie: Je wordt aangemoedigd om actief deel te nemen aan spirituele of religieuze activiteiten die hen kunnen helpen deze stap te integreren in hun dagelijks leven. Dit kan variëren van meditatie en gebed tot deelname aan gemeenschapsdiensten en het vinden van steun in spirituele gemeenschappen.
  5. Reflectie en Zelfonderzoek: Het is een proces van zelfreflectie en zelfonderzoek. De persoon moet regelmatig hun gevoelens, gedachten en gedrag evalueren en afstemmen op hun spirituele overtuigingen en waarden.

Ontdek alle 12 stappen van een Minnesota Model

Hoe werkt stap 3 Minnesota Model?

Stap 3 is gewoon een essentiële stap in het Minnesota Model, omdat het de basis legt voor de verdere spirituele en persoonlijke groei van de patiënt.

Het helpt je om je verslaving los te laten en te vertrouwen op een kracht die hen kan begeleiden en ondersteunen op hun pad naar herstel.

GA VERDER NAAR STAP 4 MINNESOTA MODEL

Heb je mijn hulp nodig? Contact mij dan: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments