zaterdag, juni 8, 2024
spot_img
Home12 StappenStap 4 Minnesota Model - Het Leven Evalueren

Stap 4 Minnesota Model – Het Leven Evalueren

De vierde stap van het Minnesota Model richt volledig zich op het maken van een grondig en onbevreesd moreel zelfonderzoek.

Dit proces zal de persoon helpen om inzicht te krijgen in hun gedrag, emoties en de onderliggende oorzaken van hun verslaving.

Vragen of hulp nodig? Bel of WhatsApp mij: 06-27052570

Belangrijkste elementen van stap 4 in het programma

  1. Grondig Zelfonderzoek: Je maakt een gedetailleerde en eerlijke inventaris van je leven. Dit omvat het onderzoeken van morele, emotionele en gedragsmatige fouten, evenals de patronen die hebben bijgedragen aan je verslaving.
  2. Eerlijkheid: Deze stap vereist een hoge mate van eerlijkheid tegenover zichzelf. Het gaat om het erkennen van je fouten, tekortkomingen en schadelijke gedragingen zonder te rationaliseren of te verdoezelen.
  3. Schrijven van de Inventaris: De verslaafde wordt aangemoedigd om zijn of haar inventaris op te schrijven. Dit helpt bij het structureren van gedachten en biedt een tastbare manier om hun zelfonderzoek te documenteren.
  4. Identificeren van Patronen: Door de inventaris te maken, kun je terugkerende patronen en thema’s in je gedrag en emoties identificeren. Dit inzicht is belangrijk voor het begrijpen van de oorzaken van hun verslaving en het plannen van je verdere stappen in het herstel.
  5. Voorbereiding op Verandering: Deze stap bereidt verslaafden voor op de veranderingen die nodig zijn voor herstel. Het zelfonderzoek helpt je bij het vaststellen van specifieke gebieden waarop je moet werken en zet de toon voor de komende stappen van je proces.

Dit zijn alle twaalf stappen van het Minnesota Model.

Hoe werkt stap 4 Minnesota Model?

Stap 4 is toch wel een cruciale fase in het Minnesota Model, omdat het de basis legt voor verdere zelfkennis en persoonlijke groei.

Door eerlijk te kijken naar je verleden en gedrag, kunnen je de nodige stappen zetten om je leven te veranderen en je verslaving te overwinnen.

GA VERDER NAAR STAP 5 MINNESOTA MODEL

Vragen of hulp nodig? Bel of WhatsApp mij: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments