...
donderdag, juli 18, 2024
HomeAlcoholDrank en Drugs: Hoe Stop Ik? - Real Talk

Drank en Drugs: Hoe Stop Ik? – Real Talk

Je weet zelf wanneer het tijd is om te stoppen met drank en drugs. Ik ga je uitleggen hoe het mij is gelukt om een nieuw leven te starten.

Omdat het leven veel nare kanten kent, zie je dat steeds meer mensen grijpen naar de fles of een pakje cocaïne. Maar waarom eigenlijk?

Als ik naar mezelf kijk, dan is het er in tientallen jaren langzaam ingeslopen. Het begon allemaal met geweldige avonden, maar opeens is er een probleem.

Je ziet en merkt aan jezelf dat alcohol en drugs stapje voor stapje je leven beïnvloeden of overnemen. Er komt zelfs een punt waarop je er (deels) afhankelijk van bent.

In mijn geval vond ik stappen, seks, chillen en het dagelijkse leven niet leuk zonder te drinken of te gebruiken. Er ontstond een verslaving die steeds moeilijker werd vol te houden. Er kwam zelfs een breekpunt.

Zit jij er ook doorheen? Bel of whatsapp mij op 06-27052570

Waar ging het fout?

Toen mijn vader overleed en ik ook nog eens in een scheiding zat, nam mijn drank- en drugsgebruik toe. Ik ging van een weekendgebruiker naar een dagelijkse gebruiker.

Ik dronk niet dagelijks, maar een snuifje hier en daar vond ik geen probleem. Het werd op een gegeven moment zo erg dat ik het standaard in mijn zak had zitten.

Het maakte me niet meer uit of ik bij een klant, familie of vrienden was. Even een puntje nemen en ik voelde me weer ‘goed’. Je gebruikt opeens om stabiel te blijven.

In het begin voelt dat oké en kun je het ook nog ‘verklaren’. Het is een lastige tijd en uiteindelijk stop je toch wel. Maar is dat zo?”

In het begin voelt dat oké en kun je het ook nog ‘verklaren’. Het is een lastige tijd en uiteindelijk stop je toch wel. Maar is dat zo?

In mijn geval stelde ik het moment om te stoppen steeds verder uit. Er was telkens een mooie datum om te stoppen met drugs, maar er gebeurde altijd wel iets waardoor ik het weer uitstelde.

Toen kwam het breekpunt

Ik heb een dochter waar ik ontzettend veel van hou en destijds een vriendin die de wereld voor mij betekende. Wat dat betreft was ik gewoon heel erg gelukkig.

Echter, het probleem met bijvoorbeeld cocaïne is dat je veel momenten kent waarop je moe bent. Je probeert wel overeind te blijven, maar dat wordt steeds zwaarder.

Drank en drugs zijn gewoon geen middelen om grapjes over te maken!

Mijn breekpunt kwam toen ik in de ogen van mijn dochter keek en zij aangaf te weten dat ik een verslaving had. Opeens was mijn ‘geheim’ toch niet zo geheim als ik dacht.

Daarnaast had ik een vriendin die in mijn ogen het mooiste leven verdiende. Iets wat ik haar op dat moment niet kon geven vanwege mijn cocaïne verslaving.

Toen ik eenmaal naar buiten trad met het feit dat ik wilde afkicken in Zuid-Afrika, viel het kwartje. Ga ik echt mijn dochter en vriendin achterlaten voor een drugsverslaving?

Ik accepteerde mijn tekortkomingen en zocht hulp

Online had ik urenlang gezocht naar informatie om de stap te zetten. Ik wist nog niet hoe, maar in mijn hoofd had ik de beslissing om te stoppen al genomen.

Ondanks dat ik al honderden keren met mezelf had afgesproken te stoppen, voelde het deze keer anders. Voor mijn gevoel bestond er ook een reële kans dat ik zou overlijden aan coke.

Je ligt namelijk in je bed te zweten en je hart gaat gigantisch tekeer; het is dan een kwestie van geluk om elke dag wakker te worden.

Ik weet nog dat mijn vriendin destijds blij was als ze zag dat ik online was geweest. We woonden niet samen en dit bezorgde haar veel angstige momenten. Verschrikkelijk!

Ik heb het nooit toegegeven, maar destijds begreep ik haar gevoelens echt wel. Er zijn ontzettend veel momenten geweest dat ik God heb gevraagd om me te laten overleven.

Het kon toch niet zo zijn dat mijn dochter haar vader zou verliezen aan drugs? Dat mijn vriendin opeens single zou zijn omdat ik mijn verslaving niet de baas werd?

Tijd voor actie! Ik was klaar met alcohol en drugs..

Ontdek hoe je zonder alcohol of drugs op vakantie kan gaan.

Het lot bepaalde

In mijn online zoektocht naar hulp stuitte ik op een filmpje van Ilja Reiman. Het was een podcast waarin een sterke man zijn zwaktes toegaf.

Ondanks dat hij het op een luchtige manier bracht, voelde ik zijn pijn. Ik begreep hem en ervaarde precies hetzelfde.

Je zult het niet geloven, maar een dag nadat ik de podcast had gekeken, kwam ik Ilja tegen op een strand in Almere Poort. Het voelde alsof God mij een handje wilde helpen.

Omdat ik samen met een bekende van Ilja aan het eten was, besloot hij er even bij te komen zitten. We raakten in gesprek en zijn sindsdien beste vrienden.

Althans, zo voelt het voor mij, ondanks dat ik niet goed ben in het maken van vrienden. Ik ben graag op mezelf en heb al mijn vrienden al meer dan 20-30 jaar.

Een moment van hoop

Toen ik naar huis ging, voelde ik me hoopvol omdat Ilja me had beloofd te helpen. Hij belde me zelfs de volgende dag om te vragen of ik er nog steeds achterstond.

Hij had voor mij geregeld dat ik in gesprek kon met Bani, de hoofdverslavingspsycholoog van Spoor6, een verslavingskliniek die ik altijd een warm hart toedraag.

Ik mag dan nu een eigen kliniek hebben, maar deze mensen zal ik altijd respecteren en waarderen. Het zijn prachtige mensen met een gouden hart.

De lessen die ze me hebben geleerd, gebruik ik tegenwoordig om anderen te helpen. Wat dat betreft voelt het soms alsof het allemaal zo moest zijn.

Door mijn eigen ervaringen met drank en drugs kan ik mensen perfect helpen. Ik begrijp hen, net zoals Ilja mij destijds begreep.

Het moment van de waarheid

Ik kan me nog herinneren hoe zwaar het was om echt binnen te lopen bij Spoor6. Meerdere keren ging het door mijn hoofd om weg te rennen.

Hoe konden dit soort geitenwollensokkentypes mij nou helpen? Wat konden zij nou met mij gemeen hebben? Een aanname die verschrikkelijk ver naast de realiteit lag.

Ik denk dat ik me nog nooit zo begrepen heb gevoeld.

Mensen mogen dan anders zijn dan jij, maar dat betekent niet dat ze je niet kunnen helpen. Na een aantal behandelingen zag ik er zelfs naar uit om langs te gaan.

Wekelijks voelde ik me niet alleen beter, maar ook slimmer. We bespraken het leven en hoe ik met bepaalde situaties kon omgaan. Levenslessen van het hoogste niveau.

Mocht je twijfelen of je wel hulp nodig hebt of verdient, raad ik je aan om in gesprek te gaan. Zodra je eenmaal de vibe voelt, weet je gewoon dat je goed zit.

Het grote plaatje

Verslaving gaat vaak niet alleen om drank en drugs; regelmatig gaat het ook om structuur. Omdat ik voldoende geld had en geen vaste tijden, leefde ik maar gewoon.

Ik kon opstaan wanneer ik wilde en hoefde aan niemand verantwoording af te leggen. Dit lijkt misschien heel leuk, maar mensen hebben nu eenmaal een dagplanning nodig.

Een gestructureerd leven staat voor rust en regelmaat!

Sinds ik mijn dagen plan, heb ik geen last meer van mijn verslavingen. Ik ben simpelweg te druk met leuke en goede dingen doen!

Natuurlijk was het een proces dat me meer dan een jaar kostte! In enkele weken was ik afgekickt, maar daarna begon het pas. Ik had veel moeite met mijn nieuwe leven.

Ik was vaak moe en had moeite met structuur aanbrengen. Vergeet niet dat ik al meer dan 20 jaar dit leven leidde.

Ik had niet echt een alcoholverslaving maar wel een drugsverslaving. De combinatie van drank en drugs was jarenlang mijn ding, al ben ik heel blij om nuchter en clean te zijn!

Het licht aan het einde van de tunnel

Na een jaar merkte ik dat mijn lichaam en geest zich hadden aangepast aan de nieuwe situatie. Het is raar om te zeggen, maar ik geniet opeens van de kleine dingen.

Denk aan een wandeling op het strand in Zandvoort, uit eten met een leuke dame en natuurlijk tijd doorbrengen met mijn dochter.

Ik ben een nieuw mens en daar ben ik dan ook erg trots op.

Ik boks bijna dagelijks en combineer dit met veel fitness. De woede is grotendeels verdwenen, wat ruimte maakt voor nieuwe dingen.

Een andere leuke bijkomstigheid is dat mijn banden met mensen veel beter zijn geworden. Ik heb geen ruzies meer omdat mijn geduld groter is.

Door mijn trainingen kan ik omgaan met stress en weet ik wat ik moet doen met bepaalde gevoelens. Al met al geef ik mijn leven op dit moment een dikke 9.

Het is een wereld van verschil in vergelijking met mijn tijd met drank en drugs. Natuurlijk mis ik weleens de gekke avonden, maar die kunnen niet op tegen dit gevoel.

Ik weet dat ik nooit meer zal gebruiken en mij volledig wil inzetten voor Verslavingshulp Nederland. Mijn missie is helder: ik wil jou en anderen helpen.

I am a changed men! Nog steeds niet perfect, maar wel een stuk beter dan vroeger!

Wil je ook stoppen met drank en drugs?

Het kan goed zijn dat je in dezelfde (of een soortgelijke) situatie zit als ik destijds. Ik kan je met mijn hand op mijn hart beloven dat er een uitweg is.

Deze zal niet makkelijk zijn maar dat is een verslaving onderhouden ook niet.

Omdat ik veel ervaring heb met drank en drugs, ben ik de persoon om jou te helpen. Ik kijk niet op je neer en zal niet met mijn vinger wijzen naar wat je allemaal fout doet.

Het is voor mij belangrijk dat jij je veilig voelt en het proces omarmt. Samen zullen we dan kijken wat voor jou de beste behandelmethode is.

Wellicht wil je een keertje vrijblijvend bellen of whatsappen met mij? Dit kun je doen via het nummer: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments