...
HomeVerslavingAfkicken van een Verslaving? - 4 Gouden Tips

Afkicken van een Verslaving? – 4 Gouden Tips

Afkicken van verslaving is altijd een moedige stap op weg naar een gezonder en meer gebalanceerd leven. Het vereist discipline en kracht!

Het maakt niet uit of het om alcohol, drugs, gokken of andere verslavende middelen gaat, de weg naar herstel is vaak uitdagend maar uiterst lonend.

Mijn blog gaat dan ook over de essentie van afkicken, waarom het zo belangrijk is, en het biedt je inzichten in het proces van herstel.

Ik heb zelf in je schoenen gestaan en weet dan ook als geen ander hoe zwaar het kan zijn. Echter, met de kennis die ik nu heb ben ik ervan overtuigd dat iedereen kan afkicken.

Wil je stoppen met drank of drugs? Kick dan af met mijn persoonlijke hulp. Ik zie het als een eer om andere verslaafde te helpen aan een nieuw leven. Dit is mijn missie!

Heb je eerst behoefte aan een telefoontje of whatsappje? Je kunt mij elke dag bereiken op telefoonnummer 06-27052570 of via de contactknop.

Waarom is Afkicken Belangrijk?

Afkicken is gewoon essentieel vanwege verschillende redenen:

 • Jouw gezondheid: Een verslaving kan ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Afkicken zal je helpen bij het verminderen van deze risico’s en bevordert algemene welzijn.
 • Kwaliteit van leven: Verslavingen kunnen ook leiden tot problemen op het gebied van werk, relaties en financiën. Afkicken biedt jou de mogelijkheid om deze gebieden te herstellen. Het kost tijd maar het is wel goed te doen, zeker met de juiste hulp!
 • Zelfrespect: Door af te kicken herstel je het vertrouwen en respect naar jezelf, wat cruciaal is voor een positief zelfbeeld. Je moet weet van jezelf leren houden!

Als ik kijk naar mijn eigen situatie dan miste het nog wel eens aan zelfliefde. Ik leefde gewoon en stond er niet echt bij stil wat bepaalde situaties met mij deden.

Wanneer ik in een verdrietige of moeilijke situatie terecht kwam, dan richtte ik mij op drugsgebruik. In mijn bekrompen beeld van het leven, was dit een soort van oplossing.

Het gekke is echter dat je problemen en gedachtes alleen maar verslechterde. Uiteindelijk kom je op een situatie dat drank en drugs je leven negatief beïnvloeden.

Je komt niet meer bij familie, sport niet meer en je relatie staat continue onder druk. En waarom? Omdat je niet je demonen aankijkt en korte mette maakt met je verleden.

Je zult zien dan onze lessen je weer op de rit krijgen, dan garandeer ik je!

Ontdek hier hoe een afkickkliek werkt.

Het Complete Proces van Afkicken

Het proces van afkicken kan natuurlijk variëren afhankelijk van de verslaving en individuele omstandigheden, maar het omvat over het algemeen bijna altijd de volgende fasen:

 1. Een stukje erkenning: Je moet bewust zijn van de situatie en de erkenning hebben dat er een probleem is. Daarnaast moet je de bereidheid tonen om hulp te zoeken.
 2. Detoxificatie: Het fysiek verwijderen van alle verslavende stoffen in je lichaam, vaak gebeurd dit onder medische supervisie om ontwenningsverschijnselen te beheren.
 3. Therapie en counseling: Het aanpakken van onderliggende oorzaken van je verslaving, en het leren van een nieuwe coping-strategieën. Daarnaast ga je aan de slag met het opbouwen van een ondersteunend netwerk. Uiteraard zullen we je hierbij helpen!
 4. Herstel en ondersteuning: Je moet je herstel in stand houden door middel van langdurige ondersteuning. Dit kun je doen via zelfhulpgroepen, therapie sessies, en levensstijlveranderingen. Hier ligt echt de sleutel van clean worden!

Toen ik nog verslaafd was en dit soort teksten las, vond ik het maar een hoop werk. Iets in mij zei dat het tijd was maar de stap vond ik erg groot.

Nu ik achteraf erop terug kijk zie ik dat het inderdaad veel werk is. Je kunt alleen afkicken als je er tijd en werk insteekt. Er bestaat geen wonderpilletje tegen verslaving!

Wanneer jij besluit om definitief te stoppen met je verslaving(en), zal ik er voor je zijn. Je zult te maken krijgen met afkickverschijnselen maar deze kunnen we samen overwinnen!

Effectieve Behandelingsmethoden in de Praktijk

Er zijn in Nederland verschillende effectieve behandelingsmethoden voor afkicken, waaronder:

 • Medisch toezicht: Dit zorgt voor een veilige en gecontroleerde detoxificatie.
 • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Dit helpt je bij het identificeren en veranderen van negatieve denk- en gedragspatronen.
 • Motiverende gespreksvoering: Dit ondersteunt en versterkt de motivatie om te veranderen. Je krijgt hierdoor de wind in de vleugels! Het team van Verslavingshulp Nederland bestaat namelijk uit ex-verslaafden, en hierdoor weten wij precies wat jij nodig hebt om te kunnen stoppen.
 • 12-stappen programma’s: De 12 stappen van het minnesota model ken je misschien van de Anonieme Alcoholisten (AA) of Narcotics Anonymous (NA). De stappen zullen je ondersteuning bieden via je gemeenschap en spiritualiteit.

Het Grote Belang van Ondersteuning en Nazorg

Nazorg is gewoon essentieel voor een succesvol herstel en omvat:

 • Ondersteuning: Je moet altijd zorgen dat je verbonden blijft met mensen die soortgelijke ervaringen delen. Als ik kijk naar mijn eigen ervaring op dit gebied, dan merk ik dat dit veel steun biedt. Je hebt namelijk te maken met mensen die jou echt begrijpen!
 • Therapie: De kracht van regelmatige follow-up sessies met een therapeut is groot. Je kunt hier een terugval mee voorkomen.
 • Levensstijl: Blijf gezonde gewoonten ontwikkelen zoals regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en het vermijden van triggers.

Wil je zo snel mogelijk afkicken?

Toen ik mijn beslissing nam om af te kicken, stond alles in het teken van overleving. Ik was klaar voor mijn therapie en besloot te strijden voor mijn gezondheid.

Hier je kun je mijn persoonlijke verhaal lezen.

Afkicken van verslaving is natuurlijk een moedige reis naar herstel en hernieuwde levenskwaliteit. Het begint met de erkenning van het probleem en de bereidheid om hulp te zoeken.

Met de juiste ondersteuning van Verslavingshulp Nederland, toewijding en effectieve behandelingsmethoden, kun jij herstellen van verslaving.

Dit zal uiteindelijk zorgen voor een gezonder, evenwichtiger leven. Het is dus nooit te laat om de eerste stap te zetten naar een leven vrij van verslaving!

Vragen of hulp nodig? We kunnen eerst even bellen of whatsappen: 06-27052570

spot_img
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Het logo van Verslavingshulp Nederland is een Feniks. Dit komt omdat je met onze hulp van je verslaving af kunt komen en je herboren voelt.

Recent Comments